Datum: 21-07-2018     Tijd: 23:30

Archief-Diverse

Archief item: 1006.vzclubblad

Beste badmintonners,

Met gepaste trots mag ik jullie dit clubblad overhandigen. Het is wederom dankzij de inspanningen van de leden van de clubbladcommissie tot stand gekomen met natuurlijk de onontbeerlijke hulp van de schrijvers.
Het geeft een overzicht van het seizoen 2009/2010.
We staan aan de vooravond van onze welverdiende vakantie. Het lijkt wat vroeg maar het is inmiddels al eind mei 2010!!
Wat is er allemaal gebeurt in het seizoen 2009/2010?
Voor de details van elk team verwijs ik jullie naar de verslagen van de teams verder in dit clubblad. Daar buiten zal ik jullie meenemen.
Als vereniging verkeren we al een aantal jaren in een stabiele fase. Dat wil zeggen; we zijn nog steeds fanatiek met onze sport actief in Hengelo, we spelen zoveel mogelijk mee aan de bondscompetitie met 7 teams en we proberen buiten het spel badminton de gezelligheid van de club levend te houden door het organiseren van toernooien, niet altijd gericht op prestatie, maar juist ook voor de gezelligheid.
Hier slagen we goed in en daar zijn we als bestuur trots op.
Trots zijn we ook door in ons midden een kampioensteam te hebben!
Het tweede team is namelijk, zoals jullie al wisten, kampioen in de vijfde klasse geworden en zijn hiermee gepromoveerd naar de vierde klasse. Goed gedaan dames en heren!
Die stabiele fase heeft ook betrekking op het aantal clubleden. Wie de Algemene ledenvergadering op 19 februari 2010 heeft bezocht weet mee te praten over de financiŽle situatie van onze club. We verkeren niet in acute nood, echter we kunnen ternauwernood de einden aan elkaar knopen. We hebben daarom voor het clubjaar 2010 de contributie moeten verhogen. Dit brengt in ieder geval voor het jaar 2010 de uitgaven in balans met de inkomsten. Wat ons nog ontbreekt is een stijging van het aantal leden. Het helpt ons met nieuwe leden om de club ook voor de toekomst zeker te stellen. We krijgen hierdoor meer inkomsten maar ook vers en enthousiast nieuw bloed. Zeer noodzakelijk voor ons voortbestaan.
Mocht je dus potentiŽle nieuwe leden spotten aarzel niet om ze te wijzen op onze club!
Buiten HBC gebeurt natuurlijk ook het een en ander.
Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over de keus die gemaakt dient te worden naar aanleiding van de aanbesteding voor beheerder van de sporthal.
De Nederlandse Badminton Bond heeft per 1 mei 2010 een andere naam gekregen.
We gaan als landelijke bond nu door het leven als Badminton Nederland. Dit heeft te maken met verdere professionalisering van de badmintonsport in zijn geheel.
Speedbadminton is een nieuwe tak van badmintonsport aan het worden. Je moet het buiten spelen en is hierdoor een goede training om tijdens de zomer het racket te blijven hanteren. Kijk eens op www.badminton.nl
Zo zie je maar, er wordt nog redelijk aan de weg getimmerd om de badmintonsport te promoten en voor de toekomst aantrekkelijk te houden.
Wij doen het op een wat kleinere schaal, in ons Hengelo. En dat willen we blijven doen samen met jullie.
Namens het bestuur wil ik jullie dan ook bedanken, voor welke inzet dan ook, om onze club te behouden zoals hij nu is. Hierbij doel ik ook op alle sponsoren die hun bijdrage leveren, dit wordt van harte gewaardeerd.
Vergeet niet eens af en toe te kijken op onze site www.hengelosebadmintonclub.nl voor de nodige informatie en laatste nieuwtjes.
Ik wens jullie veel leesplezier toe met ons clubblad.

Henk Hoed

Bij dit item zijn geen foto's beschikbaar!