Datum: 21-07-2018     Tijd: 23:30

Archief-Diverse

Archief item: 1406.afsluiting2

Afsluiting van het seizoen 2013-2014

Ter afsluiting van het seizoen heeft de feestcommissie, zoals gebruikelijke, een gezellige avond georganiseerd. Er was wel iets veranderd, d.w.z. aan de feestcommissie dan. Karin heeft helaas HBC verlaten en heeft dus ook haar plek in de feestcommissie aan een ander gegeven. Toegetreden tot deze commissie, nog steeds samen met Jan, is Vera Halfman.
De ontvangst op Steintjesweide was hartelijk en met een kopje koffie of thee en cake. Maar, niet al te lang getreuzeld natuurlijk want we moesten aan de bak. Met een aantal spelletjes werd ons concentratie- en uithoudingsvermogen getest. Voorwaar geen gemakkelijke opgave zo aan het einde van het seizoen. Eerst nog even de teams indelen en dan gelijk aan het bier ……., nee toch niet, eerst de spelletjes.
Het eerste spelletje vereiste een grote precisie, spijkerpoepen in een bierfles. Gelukkig waren er vrijwilligers die de benodigde flesje wel even leeg wilden drinken. Voor hetzelfde geld kan zo’n spelletje helemaal niet door gaan omdat er geen lege flesjes zijn. Maar goed, dat was geregeld. Per team moesten 4 leden de spijker, die met een touwtje op de rug aan de broekriem was bevestigd, in het flesje zien te poepen. Het team dat dit, zonder bruine handen op te lopen, het snelst voor elkaar had, was winnaar.
Het 2e spelletje leidde tot een geklieder en verspilling van water. Een petfles moest gevuld worden met water en dan, met de fles tussen de knieën, moest het water gebracht worden naar een emmer die een meter of 20 verder op stond. Nou, dat had best wat dichterbij kunnen zijn, want je was de helft al weer zo kwijt. Het gieten in de emmer was ook al mooi bedacht, geen handen gebruiken, dat werkt toch niet. Het team dat het meeste water in de emmer wist te krijgen werd dan winnaar.
Het 3e spelletje was bal gooien, maar natuurlijk moeten ze het weer lastig maken. Eerst 7 keer gebukt om een pilon heen draaien en dan je weg weten te vinden naar de bal en de emmer waar de bal in gegooid moest worden. Dat gooien lukte soms nog wel maar waarom die omweg van enkele kilometers er nou in moest, mij een vraagteken. Het team met de meeste ballen in de emmer was winnaar.
Het 4e spelletje, ballon prikken, werd weer geklieder met water. Niet zoveel deze keer, al leek het mij wel weer opzet dat de deelnemers nat moesten worden. Nu moest een lid van het team op de rug bij een ander lid. Gewapend met een prikstok moest, te voet, een stuk van 50 meter afgelegd worden. Aangekomen bij de finish moest met de prikstok een met water gevulde ballon worden lekgeprikt. Nee, het water werd niet opgevangen! Winnaar was het team dat dit het snelst had gedaan.
Dan het 5e en laatste spelletje, touwtje springen met een groep. Weer had de organisatie haar best gedaan de scores zo laag mogelijk te houden. Niet even lekker, eenvoudig en zonder te zweten, in je eentje een paar keer springen. Nee hoor, eerst een klere eind lopen en dan binnen de gestelde tijd zoveel mogelijk foutloze sprongen maken, maar dan wel met minimaal 3 springers en 2 draaiers. Je kunt op je sokken natellen dat dat niet goed gaat natuurlijk. Ook nu weer: het team met de meeste goede sprongen, was winnaar.
De spelletjes zaten er op, maar er moest natuurlijk nog wel even fijntjes een winnend team worden aangewezen. Alsof de andere teams niet hun best hadden gedaan! Nou ja, vooruit dan maar hieronder bij de foto's het winnende team.

Het was tijd voor een hapje en een drankje, alhoewel………… De tijd voor het drankje was bij de meesten al lang hiervoor aangebroken.
Op het hapje toch nog even wachten: Er moesten nog even een paar prijzen uitgedeeld worden. De winnaars van het GOMAmix-toernooi en de winnaar van de KOK bloemenservice bokaal moesten eerst nog even in de bloemetjes gezet worden. Daarover kunt in de betreffende verslagen meer lezen en zien.

Dan toch echt tijd voor het hapje al moest eenieder daarvoor ook wel aan het werk. Zo gaat dat met een BBQ, zelf je eigen vlees braden, bakken of verbranden.
Onder het genot van een biertje, wijntje of (voor de enkeling) een sapje aangevuld met de versnapering van de BBQ werd het nog een gezellige avond en werd het seizoen pas in de late uurtjes echt afgesloten.

De feestcommissie wordt hartelijk bedankt voor een geslaagde avond.