Datum: 21-07-2018     Tijd: 23:31

Archief item: 0802.berkel

Berkelcompetitie voor de Jeugd 16 februari 2008

Vooraf
Een nieuw fenomeen, een competitie voor de jeugd! Een competitie opgezet voor jeugd van 7 tot 17 jaar die regulier niet aan een competitie meedoen. Dit seizoen 2007- 2008, doen er 5 verenigingen mee: Borculo; Lochem; Neede; Ruurlo en Hengelo. Totaal spelen er 40 a 45 kinderen in de Berkelcompetitie. Iedere vereniging verzorgt een speelochtend waarbij de verschillende teams in de poules tegen elkaar spelen. Aan het einde van het seizoen wordt aan iedere poulewinnaar een prijs uitgekeerd.
Ook voor deze door HBC te organiseren speelochtend is een sponsor gevonden. Het financieel adviesbureau Memelink-Bergervoet heeft zich hiertoe bereid verklaard.

Toelichting Berkelcompetitie
De Berkelcompetitie is bedoeld voor spelers van 7 t/m 17 jaar. Deze vorm van competitie is voortgekomen uit het feit dat er meerdere verenigingen waren die kinderen hadden die geen reguliere competitie speelden. Men wilde echter wel de kinderen ervaring laten opdoen met het spelen van wedstrijden en wat vooral heel erg belangrijk was en is, de kinderen moeten plezier hebben en houden in badminton!

Poules
Omdat de leeftijdscategorie van de Berkel zo breed is, is er voor gekozen om de duo's in verschillende poules in te delen. Deze poules lopen van A t/m D of dit jaar van A t/m C. De keuze voor het een of het ander heeft dan mede te maken met de grootte van de groep kinderen die zich hebben opgegeven voor de Berkelstreek. Hierbij is de D-poule (bij A t/m D) en de C-poule (bij A t/m C) de "instappoule" en de A-poule de "toppoule". In de poules spelen de kinderen in duo's. Dit zijn vaste duo's, waardoor je aan elkaar gewend raakt en zo van elkaar kunt leren.

Indeling in de poules
Aan het begin van het seizoen maken de verschillende Berkelleden (van iedere vereniging iemand) een indeling, welke duo's in welke poule passen. Zij spelen dan tegen andere duo's, van een andere club of van hun eigen club, waardoor er een echte wedstrijdmentaliteit heerst. Blijkt dat een bepaalde poule te makkelijk of te moeilijk is voor een duo, dan wordt het voor de volgende wedstrijd veranderd (lager of hoger).

Deelnemende verenigingen
Dit jaar, seizoen 2007- 2008, doen er 5 verschillende verenigingen mee uit: Borculo; Lochem; Neede; Ruurlo en Hengelo. Totaal spelen er 40 a 45 kinderen in de Berkelcompetitie.

Organisatie speeldagen
Iedere vereniging verzorgt een speelochtend waarbij de verschillende teams in de poules tegen elkaar spelen. Aan het einde van het seizoen heb je dan per poule ook winnaars die een prijs krijgen. De vereniging die zo'n ochtend organiseert, stelt de sporthal ter beschikking waarin zij normaal spelen. Tevens zorgt de vereniging er voor dat er tellers/ scheidsrechters zijn bij de verschillende wedstrijden. Dit, om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. De indeling van de wedstrijddag wordt verzorgd door één van de Berkelleden. Deze werkt na de speeldag ook alle standen bij en deze worden dan doorgemaild.

Kortom
De Berkelcompetitie is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van beginners tot gevorderden. De organisatie is in handen van vaste mensen, die jarenlange ervaring hebben met het organiseren en regelen van de wedstrijden. De wedstrijden zorgen voor spanning, sensatie, plezier en heel veel lol. Kortom, een betere manier om badmintonplezier te creëren is er haast niet!

16 Februari
Op 16 Februari wordt de Berkelcompetitie georganiseerd door HBC Hengelo Gld. Op zaterdag morgen van 9.00 uur t/m 12.00 uur in sporthal 'de Kamp'.

Memelink- Bergervoet Berkelcompetitie in Hengelo groot succes

Afgelopen zaterdag, 16 februari, vond in sporthal "De Kamp" in Hengelo, de Memelink- Bergervoet Berkelcompetitie plaats. In deze wedstrijd spelen kinderen van verschillende badmintonverenigingen uit de regio wedstrijden tegen elkaar in verschillende poules, van beginners (C-poule) tot gevorderden (A-poule).
De deelnemende verenigingen komen uit Borculo, Lochem, Ruurlo, Neede en Hengelo Gld.

De Berkelcompetitie is ontstaan door het gegeven dat er bij de verschillende verenigingen kinderen waren die geen "reguliere" competitie speelden, maar die wel graag wedstrijdervaring wilden opdoen. Zodoende hebben de verenigingen hun koppen bij elkaar gestoken en in onderling overleg de Berkelcompetitie opgezet. Met als belangrijkste gedachte er achter natuurlijk dat de kinderen plezier hebben/ houden in het badminton.

Zaterdag waren er zo'n 40 kinderen die in duo's speelden. Na een ietwat moeizame start werd de ochtend echter een groot succes. Er werden veel spannende wedstrijden gespeeld en iedereen was zeer tevreden over het resultaat en het sportieve spel.
Voor Hengelo speelden Kari Rondeel en Aniek Luesink als duo samen. De Hengelose dames deden het erg goed in de A-poule en wonnen bijna alle wedstrijden. Dames, ga zo door!
Er volgen nu nog 2 wedstrijden, op 29 maart in Ruurlo en op 19 april in Neede. Hierna worden ook de prijzen uitgereikt voor de beste duo's per poule. Kortom, er is veel spanning en onderlinge strijd om als beste uit de bus te komen. Dat maakt de Berkelcompetitie een erg leuke instapcompetitie en ook erg leuk om naar te kijken en natuurlijk om mee te doen.

Heb je een keer interesse om kennis te maken met badminton. Neem je vriendje en/of vriendinnetje mee. Hengelo speelt op de dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur en er is ruimte genoeg.

Bij dit item zijn geen foto's beschikbaar!