Datum: 21-07-2018     Tijd: 23:32

Archief-Jeugd

Archief item: 1103.jeugdtraining

Jeugdtraining 2011

De jeugdtraining verdiend onze volle aandacht, immers: de jeugd is "onze" toekomst.
Nu was voor een enkele begeleider het aantal jeugdleden dat begeleidt moet worden gewoon te groot.
Wel nu, daarin is al iets veranderd, er zijn er nu twee, maar er gaat nog meer veranderen.

De jeugdcommissie heeft, in overleg met de trainer en technische commissie het volgende besloten:

1. Bij de training van de jeugd staat het behalen van (deel-)diploma's centraal.
    Er zijn (vooralsnog) 3 diploma's, tot het einde van dit seizoen wordt de jeugd getraind voor het behalen van de eisen gesteld aan (deel-)diploma 1.
  2. Tot het einde van dit seizoen wordt de training/begeleiding van de jeugd verzorgd door Gerard Trommel en drie begeleiders.
    Per trainingsavond zijn al twee begeleiders eerder aangewezen, de derde begeleider komt uit de jeugd commissie.

De (deel-)diploma's
Elk deeldiploma bestaat uit 4 modules. De eisen gesteld in deze modules staan vermeld op een flyer die aan de deelnemende jeugd is/wordt uitgereikt. Zodra de deelnemende jeugd eraan toe is wordt een examen per deeldiploma afgenomen. Hierna volgt op enig moment de diploma uitreiking.

Flyer (deel-)diploma 1
Op dit moment is alleen de flyer met de eisen voor deeldiploma 1 gereed. Aan het ontwerp van de flyers met de eisen voor deeldiploma 2 en 3 en de 3 diploma's wordt gewerkt. Zodra deze klaar zijn, wordt u op deze website daarover geinformeerd.

Handboek
Om de training/begeleiding door seniorleden verder te ondersteunen zal t.z.t. een soort van trainingshandboek op deze website geplaatst worden. Hierin vindt staan diverse tips m.b.t. het aanleren van de badmintontechniek en de organisatie (spelmogelijkheden) ervan.

In onderstaande afbeelding ziet u de flyer voor deeldiploma 1.