Datum: 21-07-2018     Tijd: 23:33

Archief-Teams

Archief item: 0802.c1_kampioen

HBC 1 Kampioen

Het 1e competitieteam heeft een prima prestatie geleverd in de afgelopen competitie door op 17 februari kampioen te worden in een spannende wedstrijd tegen Doesburg.
Het 1e team zal hierdoor volgend seizoen promoveren naar de 2e klasse.

Hieronder een verslag van de laatste wedstrijd.

Vorige week vrijdag (08 febr.) werd de basis gelegd voor het kampioenschap van het eerste team van de hengelose badmintonclub. Er moest toen gespeeld worden tegen de toenmalige koploper EURO uit Dinxperlo, die 2 punt voor stond op HBC. Uit werd er nog met 5-3 van hen verloren.
Een 5-3 winst en de stand was weer gelijk. Echter werden de enkels door de dames van HBC netjes gewonnen. Judith Winkelman en Manon Dijk bespeelden prima hun tegenstander. Ook werd de heren dubbel gewonnen. Een partij waar Henk Hoed en Hans Zweverink het gehele jaar nog wel eens moeite mee hadden. De dames dubbel werd ook netjes afgewerkt door Hengelo en zo waren de 5 punten al in veiligheid gesteld.
Echter nu ging het nog om de mixen. De eerste mix ging helaas verloren. Echter de 2de mix met Henk Hoed en Judith Winkelman was zeer spannend. De eerste set werd gewonnen en de tweede verloren. De derde set moest de doorslag geven met hoeveel er volgende week gewonnen moest worden tegen Doesburg. HBC had een lichte voorsprong, maar Euro haalde weer aardig bij. Bij de stand 18-19 voor Euro viel er een shuttle precies op de netrand, bleef even liggen, om vervolgens aan de zijde van Euro op de grond te vallen. De spanning steeg ten top Het bleef gelijk op gaan. 22-22. De set loopt tot de 21 punten, maar er moeten wel 2 punten verschil inzitten. Maar naar enkele zeer mooie en lange rally's waarbij de gehele kantine al voor het raam was gaan staan, werd de partij gewonnen door HBC 25-23.
Hiermee moesten we tegen Doesburg met 6-2 winnen. Zo kon Euro ons niet meer inhalen.
Afgelopen vrijdag (15 febr) moest het dan gebeuren. Iedereen was lichtelijk gespannen. Doesburg was zich er niet van bewust dat wij kampioen konden worden. Zij hadden nog 2 punten nodig om uit de degradatie zone te blijven. Echter toen ze naar de tribune keken, hadden zij er een zwaar hoofd in. Want is het publiek niet de tweede tegenstander. Met toeters en bellen werd het eerste punt van de heren enkel van Hans Zweverink dan ook binnen gehaald. Deze speelde een solide degelijke wedstrijd en won met 21-10 en 22-20. Echter op de andere baan was Henk hoed met zijn enkel bezig en wist de eerste set net met 21-19 te winnen. De tweede ging net 13-21 verloren, terwijl hij ook wist dat het nu moest gebeuren. Door zijn betere conditie dan de tegenstander wist Henk te winnen met 22-20.
Bij de eerste dames enkel ging het wat moeizamer, alhoewel we er altijd van uitgaan dat de dames wel winnen. Ook dit was een wedstrijd waar elke cm van het veld benut werd en door zeer tactisch spel van beide zijden werd er net verloren door Judith Winkelman. 20-22, 21-19 en 19-21. Zoals u ziet scheelde dit helammal niets. Manon Dijk liet er zeker geen gras over groeien en maakte korte metten met de jeugd speelster van Doesburg.

Het verslag (van Hans Z)kent hier een abrupt einde, maar we wilden het u niet onthouden. Wellicht dat Hans het verslag binnenkort een ander einde wil geven.
Uiteindelijk werd de wedstrijd (overtuigend) gewonnen met 7-1 en daarmee was het 1e team kampioen.