Datum: 23-07-2018     Tijd: 11:14

Archief-Toernooien

Archief item: 0801.wending

Het "De Wending" Nieuwjaarstoernooi op 8 jan. 2008

Traditiegetrouw is er op dinsdag 8 januari in het nieuwe jaar het Nieuwjaarstoernooi georganiseerd. Er is een belangrijk verschil met voorgaande jaren. Deze keer is het toernooi gesponsord, en wel door administratiekantoor De Wending. Dit kon eigenlijk alleen maar betekenen dat het een nog mooier en sportiever toernooi wordt.
Dit toernooi is tevens introductietoernooi, hetgeen betekent dat elk lid een introduce kon meenemen voor een kennismaking met de badmintonsport.
Hoewel het wel in de planning stond, heeft er, door een te weinig aantal deelnemers, helaas geen jeugdtoernooi plaats gevonden. Voor de senioren startte het toernooi om 20.00 uur en eindigde om +/- 22.30
Tijdens de pauze was er koffie met oliebollen en/of nieuwsjaarsrollen met slagroom.
Na afloop was er, naast de prijsuitreiking, nog een gezellig samenzijn met voor de meesten een heerlijk glaasje bier.
Verschillende bloemstukjes zijn van hand gewisseld, zo werden natuurlijk het winnende team maar ook de webmaster en de sponsor van dit toenooi in de bloemen gezet.
Conclusie: Een mooi toernooi met een behoorlijk aantal deelnemers, de traditie waardig.

Een verslag:
BADMINTON HENGELO
De Wending IntroducÚs toernooi
Afgelopen dinsdagavond speelden ruim 40 deelnemers in een gezellig ongedwongen sfeer een gezellig potje badminton. De meeste leden van de Hengelose badminton club hadden een introducÚ meegenomen. Sommigen hadden wel eens vaker badminton gespeeld terwijl dit voor anderen de eerste keer was.
Na wat uitleg over de spelregels konden de teams bekend worden gemaakt. Dat het niet alleen om de gezelligheid ging was bij sommigen al snel te merken. Maar door de verschillende niveaus van de spelers werden het toch hele leuke partijtjes. De winnaar van een partij ging naar links en de verliezer naar rechts, en zo was aan het eind van de avond te zien wie het laatst op baan 1 de winnaar was. Deze moest nog 1 partij tegen de winnaar van baan 2 spelen als een soort finale ronde.
Dat dit allen echte badminton spelers waren was al snel te merken, om dat er nu op het scherpst van de snede werd gespeeld. Zo konden de introducÚs toch nog even bewonderen hoe badminton in een wedstrijd gespeeld werd. Bert Wechgelaar en Karin wolf moesten het opnemen tegen Fred Versteege en Manon Dijk. Nadat de tijd verstreken was was de stand nog 14-14. Dmv het Gouden punt werden Manon en Fred samen met hun team Gerko Roekevisch en Freddie Hoffman winnaars van het De Wending IntroducÚs toernooi.
Hieronder de deelnemerslijst

Naam speelt