Datum: 23-07-2018     Tijd: 11:12

Archief-Toernooien

Archief item: 1005.goma

Goma mix toernooi 2010

Weet u het nog, de kampioenen van vorig jaar? Bertha Roozegaarde en Bert Wechgelaar wisten beslag te leggen op de titel GOMA-mix kampioenen 2009. Een heel jaar is al weer voorbij en intussen zijn de wedstrijden voor deze titel in 2010 alweer afgelopen. De samenstelling van de teams is, zoals al jaren gebruikelijk, door loting verkregen Hiervoor is na afloop van het T2-paastoernooi de trekking verricht en dit het volgende resultaat opgeleverd:
Samenstelling teams GOMA mix toernooi 2009
1 Jannie Lubbers Tonnie Bergervoet
2 Betsie gr Roessink Manfred Cuppers
3 Mady Nijenhuis Bert Wechgelaar
4 Agnes Sannes Wim Hofs
5 Judith Weustenenk Niels Lijftogt
6 Henrieke Jolink Hans Zweverink
7 Manon Dijk Theo Nibbeling
8 Judith Winkelman Evert Brand
9 Bertha Roozengaarde Gerard Mantel
10 Annemiek Zweers Alfred Zweers
11 Marleen Bergervoet Gerrit Hulstijn
12 Rowena Wolf Sander Massen
13 Karin van Aken Henk Hoed
14 Ria Onstenk Harry Kuipers
De verdiend winnaars van het toernooi dit jaar zijn:
Rowena Wolf en Sander Massen.
Zij “schrijven” niet alleen de toekomst maar ook het onderstaande verslag van dit toernooi.

HBC mix-/dubbel toernooi
Op dinsdagavond 6 april 2010 werd de loting voor de koppels van het mix-/dubbeltoernooi gehouden. Wij hoopten dat we samen het toernooi mochten spelen, maar wie had verwacht dat het ook echt zo uitkwam. We begonnen goed en de eerste avond speelden we meteen 4 wedstrijden, die we ook alle vier wonnen. Die week daarna hebben we niet gespeeld, omdat die avond niet goed uitkwam. De volgende dinsdagavond zat het niet echt mee, want Sander had toen last van zijn enkel. Ondanks dat hebben we die avond toch twee wedstrijden gespeeld, die we met moeite wonnen. Een week later zat de sporthal dicht, waardoor we weer een avond niet konden spelen. 11 mei was de volgende speelavond en toen gingen we er weer tegenaan. Ook deze avond hebben we alle wedstrijden gewonnen. Na deze avond moesten we nog maar liefst zes wedstrijden spelen. De volgende dinsdagavond speelden we vier wedstrijden, waarvan we er één verloren: De wedstrijd tegen Tonnie en Jannie. De week erna was het zo ver! 25 mei 2010 was de finaleavond. Wij moesten eigenlijk nog twee wedstrijden spelen, maar we konden er die avond maar één spelen (omdat het andere team er niet was) en dat was de wedstrijd tegen Manon Dijk en Theo Nibbelink. We dachten eerst dat deze wedstrijd ons niet meer veel kon doen, omdat we een gedeelde eerste plek hadden, maar achteraf speelden andere teams ook nog een aantal wedstrijden en daardoor hadden drie teams 28 punten en 1 op 29. Theo & Manon hadden 29 punten en Tonnie & Jannie, Bert & Mady en Sander & Rowena hadden er 28. Wij hadden het geluk dat we de meeste wedstrijdpunten hadden. Wij stonden dus in de finale tegen Theo en Manon! Het was een spannende finale wedstrijd. De eerste set wonnen Manon en Theo met 21-16. Wij hadden er al niet meer zoveel vertrouwen in, omdat het niet echt goed ging. Maar de tweede set begon en het ging vrij goed. De moed kwam terug en we wonnen de tweede set met 21-19. In de derde set moest het dan gebeuren. We begonnen de derde set vol vertrouwen en terecht. Het ging erg goed en we wonnen deze derde set dan ook met 21-18!

We vonden het ontzettend leuk dat we met elkaar mochten spelen en we hadden ook wel het gevoel dat we hoog zouden kunnen eindigen, maar we hadden niet verwacht dat we kampioen zouden worden. Het was een erg leuk mix-/dubbeltoernooi, mede omdat er heel goed geloot was. Het waren allemaal spannende wedstrijden.
We hebben echt genoten en we kijken alweer uit naar de clubkampioenschappen van volgend jaar!

Rowena Wolf & Sander Massen
HBC