Datum: 21-07-2018     Tijd: 23:26

Archief-Toernooien

Archief item: 1404.t22

T2 Paastoernooi,

Op dinsdag 22 april, de dag na Pasen is door de technische commissie weer het T2 Paastoernooi georganiseerd. Er waren geen introducees maar wel een 2tal jeugdleden die aan het toernooi deelnamen.
Kaarten en dobbelstenen waren belangrijke elementen bij dit toernooi. Voor die lezers die HBC nog niet kennen, ja we zijn echt een badmintonclub. De kaarten werden dan ook alleen gebruikt om te bepalen wie met wie en tegen wie gespeeld moest worden. Gelijkkleurige boeren waren partners en deze moesten spelen tegen de boeren met de andere kleur. Dit plaatje past natuurlijk prima in de achterhoek :).
De dobbelstenen zijn gebruikt om de kans op de eindoverwinning voor alle spelers mogelijk te maken. De winnaars van een wedstrijd over 1 set van 9 minuten mochten bij de door hun behaalde punten in de set het aantal ogen optellen wat gegooid wordt met 1 dobbelsteen. De verliezers daarentegen mochten het aantal ogen van 2 gegooide dobbelstenen bij hun set-resultaat optellen. Zo werd de techniek gecombineerd met een beetje geluk. De wedstrijden waren er niet minder spannend om. Al met al heeft eenieder een aantal leuke wedstrijden kunnen spelen, halverwege afgewisseld met een bakje leut en wat chocolade eitjes. Afgesloten werd het toernooi met een hapje en een drankje. De hapjes zijn, zoals de laatste jaren steeds het geval was, verzorgd door Everd Brand. Ze smaakten prima, Evert!!
Natuurlijk waren er nog bloemen en prijzen.
Na een kort toespraakje werd het Bloemetje door onze voorzitter, Henk, uitgereikt aan de sponsor van deze avond, Theo Nibbeling van T2.
Dan de prijzen.
Er waren 4 prijzen te verdelen: 2 poedelprijzen en 2 eerste prijzen. De poedelprijs bij de dames was voor Bregje en die bij de heren was voor ons jeugdlid Max. Max was al naar huis vertrokken, dus hij kon de prijs nu niet in ontvangst nemen, maar een van de leden van de jeugdcommissie heeft ervoor gezorgd dat Max toch zijn prijs heeft gekregen. De eerste plaats en dus ook de bijbehorende prijs bij de dames was voor Judith (W) en bij de heren voor Ruben.

De foto's zijn niet van een denderende kwaliteit maar je kunt wellicht toch nog net zien dat zij het zijn die de prijs in ontvangst genomen hebben.

Na de prijsuitreiking moest er nog een trekking verricht worden, de indeling van de teams voor het GOMA mixdubbeltoernooi. De namen van alle deelnemers waren hiervoor in een 2 dozen gedaan, een door voor de heren en een voor de dames, waarbij een enkele heer zich in de andere doos heeft weten te werken. Sander en Ria, onder toezicht van het aanwezige publiek, hebben de trekking verricht en daarmee de teams samengesteld.