Datum: 21-07-2018     Tijd: 23:33

Archief-Toernooien

Archief item: 1605.goma

GOMA-mix toernooi
In de maanden April en Mei hebben we, zoals ook de afgelopen 10 jaren, ons mix toernooi gespeeld, gesponsord door de GOMA BV. De teams zijn door loting bepaald, desondanks zijn, zoals in de voorrondes is gebleken, de teams aardig tegen elkaar opgewassen. Vele wedstrijden waren spannend en de uitkomst lang niet altijd zeker. Uiteindelijk volgt er op de laatste dag van de voorrondes toch een rangschikking (zie bijgevoegde tabel).
Op de laatste speeldag van het seizoen worden de finale-rondes gespeeld. De nrs. 1 t/m 4 spelen om de eerste 4 plaatsen, de nrs. 5 t/m 8 om de plaasten 5 t/m 8 enz.
In de eerste ronde moesten wij, Judith en Bert, het opnemen tegen de het enige niet gemixte team, Mandy en Geeske. In de eerste set ging het aardig gelijk op, maar tegen het einde van deze set wisten Judith en Bert toch de beide dames tot overgave te dwingen. De tweede set liep voorspoediger, de beide dames waren wellicht een beetje het idee van een overwinning verloren en moesten al vrij snel capitulere. Een mooie overwinnig van Judith en Bert met een compliment voor het tegenspel van Mandy en Geeske. Beide dames zijn een waardevolle verrijking voor de club.
In de andere halve finale speelden Corry en Hans tegen Jannie en Mart. Een wedstrijd die zo mogelijk nog spannender was. Beide teams hebben zich volledig gegeven en ten slotte moesten zowel in de 1e als in de 2e set Jannie en Mart het onderspit delven.
Het 1e deel van het schudden der kaarten was gedaan, in de finale moesten Judith en Bert het opnemen tegen Corry en Hans. De strijd om de 3e en 4e plaats zou gaan tussen Mandy en Geeske tegen Jannie en Mart.
De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door Jannie en Mart. Mandy en Geeske hebben weliswaar laten zien dat zij diverse slagen prima beheersen, maar ze konden niet op tegen het vaak slimmere spel van Jannie en Mart.
In de finale twee nerveuse teams, die beide hun zinnen hadden gezet op de winst. Op voorhand leken Judith en Bert in het voordeel, immers beide hebben al vele competitiewedstrijden gespeeld. In het andere team de altijd slimme speler Hans met de onervaren Corry. Werden Hans en Corry dan overlopen, nee, dat zeker niet. In het begin is wel de toon een beetje gezet, Corry kreeg soms rake klappen van Bert te verwerken en daarop liet Hans zich natuurlijk ook niet onbetuigd. Er waren wel wat vragen of dit nu wel of niet kan, hoever kan je gaan in een wedstrijd? Al met al een spannende wedstrijd, waarbij ook Corry zich niet altijd het kaas van het brood liet eten. De eerste set werd met minimaal verschil gewonnen door Judith en Bert. En ook de net zo spannen verlopen, 2e set ging uiteindelijk naar dit team. Judith en Bert zijn voor een jaartje de nieuwe GOMA-mix-kampioenen.
Van de overige gespeelde wedstrijden is geen verslag gemaakt maar al met al kan gezegd worden dat het GOMA-mix toernooi weer veellachende gezichten heeft laten zien, ondanks de haast evenzovele verlies partijen.