Datum: 17-11-2018     Tijd: 20:19

Voor een volledig overzicht van de "Agenda" en "Nieuwsitems" zie "Archief"

datum tijd omschrijving nadere_info

datum omschrijving nadere_info
Seizoen 2016 - 2017
2016-12-27 "de Wending" OudJaarstoernooi 1612.wending2
2016-11-29 Inloop avond voor de jeugd 1611.jeugdinloop
Seizoen 2015 - 2016
2016-06-01 Goma-mix toernooi 1605.goma
2016-04-01 Bronckhorst Samen Toernooi 1603.BSamen
2016-02-01 Uitslagen Berkelcompetitie 1602.berkel
2015-12-29 de wending Oud Jaarstoernooi 1512.wending

Hot-item

Special Olympics 2018 Badminton in Steenderen

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. De badmintonclubs BCS, HBC en Flash Vorden zijn op verzoek van de gemeente Bronckhorst aan de slag gegaan om het onderdeel badminton te organiseren. De wedstrijden worden op zaterdag 9 en zondag 10 juni gespeeld in Sporthal ´t Hooge Wessel in Steenderen.

Het programma

• We verwelkomen de sporters op zaterdag rond de klok van 09.30 uur in de sporthal met een erehaag van onze vrijwilligers. Sluit daar gerust bij aan! Hoe leuk zou het zijn een geweldig erehaag voor deze geweldige sporters te kunnen maken!
  • De officiële opening op zaterdag wordt gedaan door de burgemeester van Bronckhorst: Marianne Besselink, zelf een fervent badmintonster bij HBC;
  • Op beide dagen is er een leuke gezamenlijke warming-up. Op zaterdag wordt deze verzorgd door dansgroep ´De Knupduukskes´ en op zondag door Indoorsport Vorden;
  • De wedstrijden zullen globaal tussen 10.00 uur en 15.30 uur plaatsvinden, waarna we dag samen afsluiten. Waarbij de zaterdagochtend in het teken zal staan van bepalen van de diverse speelsterktes;
  • Zondag rond de klok van 15.30 uur zal de prijsuitreiking zijn, ook hier geldt: kom erbij en geef de sporters wat ze verdienen: een geweldige eervolle afsluiting onder luid applaus.

Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam.
Wil je meer weten ga dan naar: de website van specialoplympics 2018.

Hartelijke groet,
Sylvia Breukink
Secretariaat SO2018-Badminton

De Smash-kaart

De Smash-kaart is een nieuw fenomeen. Deze kaart stelt niet-leden in staat toch regelmatig mee te trainen of te spelen. Op vertoon van de smash-kaart kan dan 5 of 10 keer meegetraind of meegespeeld worden op de trainingsavond (dinsdag) van HBC.
Hieronder 2 plaatjes van de Smash-kaart
Voor informatie over de kosten ga naar de site-pagina “vereniging/Lid worden

Bronckhorst samen

Het blijft, of beter het wordt weer een Hot-item. Na een geslaagde samenwerking en competitie binnen de gemeente Bronckhorst in 2016 gaan we dit jaar opnieuw van start met het Bronckhorst Samen toernooi. Dit jaar doet naast de badmintonverenigingen in Steenderen, Vorden en Hengelo gld ook de vereniging in Zelhem mee. Een uitnodiging voor deelname aan het toernooi heb je als het goed is al gekregen. Mocht dit niet zo zijn meld dat dan bij Sander Massen of Hans Zweverink. Een bijzonder toernooi dat je niet mag missen.
Lees er alles over in het bijgevoegde pdf-bestand.

klik daarvoor: hier