Datum: 25-09-2018     Tijd: 04:50

Archief-Diverse

Archief item: 1010.dutchopen

Yonex Dutch Open 2010

Afgelopen week was de Yonex Dutch open in Almere.
Alfred had wel zin om eens te gaan kijken en zaterdag avond besloten we dat dan maar eens echt te gaan doen, op zondag.
Onze echt genoten mochten mee ter opluistering.
We waren er rond de middag in het topsport centrum te Almere. Eerst maar eens een bakkie. We hadden geen idee wanneer de wedstrijden zouden beginnen, maar de tribune had nog plek zat.
Allereerst de dames dubbel, Rusland- Japan.
WE zagen ( voor ons niveau) opmerkelijke posities op het veld. Dicht achter elkaar staan met de opslag. Nou dat gaat ons niet lukken, als we de shuttle vervolgens hoog achterin krijgen. Het was een zeer spannende partij. Het ging voortduren gelijk op.
Even pauze en op naar de heren enkel.
Ook spannend, maar wel een heel ander spel. erg snel dus en minder rallys. Dat was wel jammer. Bijzonder was het dat de Indiase speler er geheel alleen voor stond. Geen coach aan de zijlijn, vond ik wel jammer voor hem.
Toen kwam de meest belangrijke wedstrijd voor Nederland. Nederland/ Duitsland,
wat wil je nog meer. Een opmerkelijke wedstrijd. De duitse Juliane werd een aantal keren door de scheids op haar vingers getikt. Ze liep zomaar naar de kant om haar handdoek te gebruiken en dat mag alleen als je dit eerst vraagt. Ook rekte ze keer op keer de tijd, alvorens ze weer ging serveren. Heel irritant, ook voor de toeschouwers. Ze kreeg het publiek daardoor wel tegen haar. Toch heeft ze terecht gewonnen.
Inmiddels is het tegen vieren en krijgen we echt wel enorme trek. Bert gaat net voor het einde van de partij broodjes voor ons bestellen. Eindelijk iets in onze maag.
Op naar de laatste wedstrijd. De heren dubbel.
Niet echt spannend om naar Japan tegen Japan te kijken. Wel naar het spel dat gespeeld word. De scheids is er erg op gebrand om het spel door te laten gaan. Bij elke opslag, klinkt er al snel: PLay...
Dit was meer van toepassing geweest in de wedstrijd tussen Ned - Dui., maar ja.
We hebben mooie wedstrijden gezien en hebben ons geen moment verveeld. Dat kon ook niet, want er zat nauwelijks pauze tussen de finales.
Ideaal. Een bezoek aan deze wedstrijden is een aanrader. Wij gaan zeker nog eens.

Groetjes van Alfred Zweer en Judith Weustenenk