Datum: 25-09-2018     Tijd: 04:54

Archief item: 0912.mb

Jeugd instuif op 23 december 2009

Verslag Instuifmiddag HBC woensdag 23 december 2009
Ook dit jaar hield de Hengelose Badmintonclub weer een instuifmiddag voor de jeugd van Hengelo en omstreken. Op deze middag kon je als kind vrijblijvend kennis maken met deze dynamische tak van sport. Hoewel koning winter deze dag ook duidelijk aanwezig was, wisten een twintigtal kinderen toch de weg naar sporthal De Kamp te vinden. Na een goede warming-up werden de kinderen in groepen verdeeld. Op 5 speelvelden waren behendigheidsspellen uitgezet. Op deze manier konden de kinderen spelenderwijs wennen aan het slaan tegen een shuttle. Het viel op dat aardig wat kinderen de shuttle al goed onderhands diverse malen konden raken met uitschieters naar 150 keer achter elkaar! Het slaan van de shuttle door een hoepel die boven de grond hing leverde al meer problemen op, maar ook de wat moeilijker spelletjes werden keer op keer geprobeerd. Na een uur was het tijd voor wat drinken met wat lekkers. De pauze hoefde niet lang te duren, zodra het op was werd er weer een veld gezocht om te kunnen spelen. Het laatste uur werden er wedstrijden gespeeld. De kinderen werden op leeftijd ingedeeld en iedere wedstrijd duurde 8 minuten. En gestreden werd er! Vooral bij de oudere kinderen droop het fanatisme eraf. De jongere deelnemers werden goed begeleid, er werd namelijk volgens de echte regels van het badminton gespeeld. Vooral bij het opslaan betekende dat nog wel eens van kant wisselen. Na een paar wedstrijden hadden ook onze jonge deelnemers de regels al prima in de gaten. Al met al kan HBC terugkijken op een geslaagde middag.
Voor deze middag nog een speciaal woord van dank voor onze sponsor: Het financieel adviesbureau Memelink-Bergervoet.

Voor de Jeugd:
Mocht je na deze middag zin hebben om elke week te badmintonnen, dan ben je iedere dinsdag vanaf 19.00 uur van harte welkom. Ook als je de instuifmiddag hebt gemist, maar je bent wel ge´nteresseerd, kom dan op dinsdag gewoon naar sporthal De Kamp! Je mag 3 keer gratis meedoen en er zijn rackets en shuttles aanwezig. Voor meer informatie, kijk op deze website (www.hengelosebadmintonclub.nl) of bel met Manon Dijk, telefoonnummer 0575-464386.

Hieronder zie je de foto's van deze instuifmiddag: