Datum: 24-03-2019     Tijd: 09:42

Archief-Jeugd
 

Bestanden in het archief

In het archief vind je verslagen en foto's van diverse gebeurtenissen binnen onze vereniging.
Opm: Als van een bepaalde foto ook een vergroting beschikbaar is kun je op die foto klikken om de vergroting zichtbaar te maken.

Archief item: 1012.mb

Terug naar Archiefoverzicht
 

Jeugd introductietoernooi op 22 december 2010

Afgelopen woensdag 22 december is, ondanks het mooie schaatsweer, toch een redelijk aantal kinderen afgekomen op het jeugintroductietoernooi badminton in sporthal de Kamp. Een middag georganiseerd door de Hengelose badminton club (HBC)en gesponsort door Het financieel adviesbureau Memelink-Bergervoet voor de Hengelse en Keijenborgse jeugd.
Deze middag was bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met het badminton en ze een aantal basis vaardigheden te leren.
Zo bestond het eerste deel van deze middag uit een aantal spelvormen, waarmee de basisvaardigheden van het badminton beoefend werden. Hiervoor waren alle kinderen verdeeld over twee teams, waarbij getracht is de sterkte van de teams zo gelijkwaardig mogelijk in te delen. Bij elk van de 5 spelvormen konden de teams punten verdienen met zowel de snelheid waarmee het spel werd uitgevoerd als met het correct uitvoeren van de badmintonvaardigheden.
Hierna was er een pauze en dus tijd om op adem te komen, voor een drankje en een versnapering.
In het tweede deel van de middag zijn de wedstrijden gespeeld. Afhankelijk van leeftijd en vaardigheid werden de kinderen ingedeeld in twee poules. In beide poules moest elke speler het een keer opnemen tegen alle andere spelers in dezelfde poule (halve competitie).
Zowel bij de spelvormen als de wedstrijden is er enthousiast gestreden om de punten en de winst. Om ongeveer kwart over vier waren de winnaars bekend en was er de prijsuitreiking. Voor alle deelnemers was er een prijs. Al met al een geslaagde middag waaraan in eerste instantie, gemeten naar de enthousiaste deelname, de kinderen veel plezier beleefd hebben. Maar ook voor seniorleden van HBC die deze middag georganiseerd en begeleidt hebben was het leuke middag.

Voor de Hengelse en Keijenborgse jeugd die nieuwsgierig zijn geworden en/of die vaker badminton willen spelen: kom op een dinsdagavond om 19.00 uur naar sporthal de Kamp. De eerste 3 keer mag je gratis meetrainen en spelen.

Terug naar Archiefoverzicht
 

Terug naar Archiefoverzicht
 

Welkom op de website van HBC

Hengelose Badmintonclub
in
Hengelo gld

 

Hoofdsponsors

rule
HCI
rule

Onstenk
rule

Roozegaarde
rule

Voor overige sponsors
zie "links" pagina.
rule

Bezoek ook onze pagina op Facebook!
Facebook

rule
W3School CSS certificate
W3School XHTML certificate