Datum: 25-09-2018     Tijd: 05:13

Archief-Jeugd

Archief item: 1301.mb

MB jeugdintroductietoernooi op 03-01-2013

Op 3 januari is door de jeugdcommissie weer de jaarlijkse jeugdinstuif of zoals het officieel heet: het Memelink-Bergevoet jeugdintroductietoernooi. Hiervoor wordt de jeugd uit Hengelo gld. en Keijenborg uitgenodigd om kennis te maken met de badmintonsport. Natuurlijk doet onze jeugdleden ook mee met deze instuif en hebben hun vrienden of vriendinnetjes hier ook voor uitgenodigd. Helaas was de opkomst beperkt, slechts 13 kinderen waren naar sporthal de kamp toegekomen om te badmintonnen. Niet te min hebben we er een vrolijke instuif van weten te maken.
De instuif bestaat eigenlijk uit 3 delen.
In het eerste deel, de warming-up, worden de aanwezige kinderen aan het lopen gezet. Eerst een aantal oefeningen waarbij de spieren enigszins los gemaakt worden. Daarna een spel, tikkertje, waarin ze een groot deel van hun energie al kwijt kunnen. Als ze voldoende warm zijn volgt het 2e deel, de spelletjes. Het begint natuurlijk met het vasthouden van de racket, de "hand-shake" greep.
Als dat een beetje onder de knie is, wordt in de spelletjes geprobeerd de badmintontechniek spelenderwijs de kinderen eigen te maken. Het slaan van de shuttle, met enige precisie of zo hard en ver mogelijk. Met de spelletjes konden punten verdiend worden door enerzijds de opdrachten zo snel mogelijk uit te voeren en anderzijds door ze zo goed of nauwkeurig mogelijk uit te voeren.
Tussen het 2e en 3e deel wordt een pauze ingelast voor een drankje en een versnapering.
In het derde en laatste deel worden de kinderen in teams verdeeld en worden dubbelwedstrijden gespeeld. Ongeacht de uitkomst is er aan het einde van de dag een prijs of versnapering voor alle kinderen. Ondanks de enigszins lage opkomst was het toch een geslaagde middag.