Datum: 24-03-2019     Tijd: 10:18

Archief-Jeugd
 

Bestanden in het archief

In het archief vind je verslagen en foto's van diverse gebeurtenissen binnen onze vereniging.
Opm: Als van een bepaalde foto ook een vergroting beschikbaar is kun je op die foto klikken om de vergroting zichtbaar te maken.

Archief item: 1403.jdiploma2

Terug naar Archiefoverzicht
 

Jeugd behaald 2e diploma

In het afgelopen seizoen heeft onze jeugd onder leiding van onze trainer Eddy Boerman hard gewerkt om een aantal badminton-technische kneepjes onder de knie te krijgen. Niet zomaar, nee …..
Tegen het einde van het seizoen moest eenieder aan de trainer laten zien dat hij of zij de betreffende kneepjes onder de knie had. Een test dus, maar bij voldoende resultaat zou dan ook een (2e) diploma worden uitgereikt.
Wat moest er al zo geleerd worden? Ten eerste, en niet onbelangrijk, moesten de jeugdspelers zelfstandig een warming-up kunnen doen. Daarna zowel een opslag, een lob, een drop en een clear met de ‘forehand’ kunnen uitvoeren. Verder ook nog op de juiste wijze verplaatsen naar het backhand achterveld en tenslotte de lijnen van het speelveld kennen en de puntentelling goed uit kunnen voeren. ‘Niet voor de poes’ zullen we maar zeggen ofwel geen kattenpis of ………., verval ik nu in herhaling?
Op 18 maart 2014 was het dan zover. Onze trainer Eddy Boerman zou streng maar rechtvaardig oordelen over de door de jeugdspelers getoonde vaardigheden. Er was natuurlijk veel geoefend en gestudeerd maar toch ……. De meeste jeugdspelers waren behoorlijk zenuwachtig. Soms schudde Eddy Boerman zijn (zo leek het) moede hoofd, op andere momenten verscheen er zowaar een glimlach op zijn gezicht. Voor zowel de jeugdspelers als ook voor Eddy was het niet gemakkelijk. Sommige jeugdspelers moesten nog wat extra laten zien: zij waren nog niet in het bezit van het eerste diploma en die vaardigheden moesten dus ook nog even getoond worden.
Na ongeveer een half uur, 3 kwartier was het voorbij en begon het spannende wachten voor de jeugd. Ben ik wel of niet geslaagd, hoe zwaar rekent de trainer mij dat foutje aan? Na nog eens 5 minuten kwam de trainer met het verlossende woord. Iedereen was geslaagd, weliswaar was niet alles tot in de puntjes goed uitgevoerd, maar toch voldoende voor het diploma. De resultaten:
Joppe Veerman, Caz Ober en Gemma Mullink hebben (deel)Diploma 1 behaald, en Coen Middelink, Max Goldewijk, Joppe Veerman en Bram Visser hebben (deel)Diploma 2 behaald.
Hiervoor Hulde en op naar het volgende diploma!
Op de grote foto ontbreekt Caz Ober, Caz was net even te snel weg om op die avond zijn diploma in ontvangst te nemen. Maar intussen heeft ook Caz zijn diploma gekregen zoals mag blijken uit de bijgevoegde kleine foto waarop Caz te zien is met zijn eerste diploma.

Terug naar Archiefoverzicht
 

Terug naar Archiefoverzicht
 

Welkom op de website van HBC

Hengelose Badmintonclub
in
Hengelo gld

 

Hoofdsponsors

rule
HCI
rule

Onstenk
rule

Roozegaarde
rule

Voor overige sponsors
zie "links" pagina.
rule

Bezoek ook onze pagina op Facebook!
Facebook

rule
W3School CSS certificate
W3School XHTML certificate