Datum: 23-09-2018     Tijd: 00:21

Archief-Toernooien

Archief item: 0912.wending

Het "De Wending" Oudjaarstoernooi op 29 december 2009

Op de valreep van het oude jaar is wederom het "De Wending Nieuwjaars(introductie)toernooi" georganiseerd.
Uit het grote aantal deelnemers mag blijken dat dit toernooi door velen zeer gewaardeerd wordt. Enerzijds door introducÚs die een goede gelegenheid te baat nemen kennis te maken met een mooie sport en anderzijds door de leden die, ondanks het soms wat mindere niveau, zich ongedwongen kunnen vermaken. Voor allen speelt het toernooi zich af in een sfeer die recht doet aan deze laatste dagen van het jaar, desondanks wordt inzet getoond en geen enkele wedstrijd wordt zomaar weggegeven. De teams bestaande uit 5 of 6 spelers, zijn samengeteld door de organisatie, waarbij de deelnemers qua sterkte en ervaring zo eerlijk mogelijk zijn verdeeld. Door het lot en speelkaarten werd bepaald welke teams het in eerste instantie tegen elkaar moesten opnemen. Daarna werd door winst of verlies bepaald op welk veld je team verder moest spelen. Van elke wedstrijd was vooraf bepaald welke spelers de eer van het team moesten verdedigen. Al met al een leuke opzet met als resultaat: een groot aantal leuke en spannende wedstrijden. Om +/- 20.30 uur was er de "koffiepauze" die werd opgesierd met heerlijke oliebollen en nieuwjaarsrolletjes (rijkelijk gevuld) met slagroom. In een enkel geval is geconstateerd dat het (mogelijk overdadig) consumeren van deze versnaperingen invloed heeft gehad op het spelniveau na de pauze. Om +/- 22.00 uur is de finale gespeeld tussen spelers van die groepen die zich tot op het laatst aan de linker (winnaars-) zijde van de Hal hebben weten te handhaven. Na een spannende wedstrijd kon een team van winnaars worden aangewezen. Na alle vermoeienissen voor allen: snel even douchen en dan naar de kantine voor een hapje en een drankje. Getuigen spreken slechts van een soms wat luidruchtig maar altijd vriendelijk smeren van dorstige kelen. De laatsten keerden +/- 02.15 uur huiswaarts. Rest ons nog het administratiekantoor De wending te bedanken voor de sponsoring en wij hopen velen, zo niet allen terug te zien bij het volgende Nieuwjaarstoernooi.
Van het evenement zijn helaas maar weinig foto's (allen met gsm!) gemaakt, 2 (van 3) foto's van de wedstrijden en een foto van het winnende team.