Datum: 23-09-2018     Tijd: 00:40

Archief-Toernooien

Archief item: 1003.familie

Jeugdfamilietoernooi op 30 maart 2010

Voor het eerst is dit jaar, op verzoek van een aantal leden, een familietoernooi georganiseerd. Behalve voor senioren was inschrijving ook mogelijk voor de junioren. De opkomst is redelijk, maar liefst 6 teams hebben zich ingeschreven waarbij allerlei combinaties mogelijk en aanwezig waren. Vader met zoon, moeder met dochter, broer met broer of neef, meestal een combinatie van jeugdspeler met een senior voor wie racket en shuttle een niet alledaagse combinatie van gebruiksmiddelen zijn. Ook waren er combinaties van 2 jeugdspelers, broer en zus Bruil, en de zussen Groot Roessink.
De teams waren ingedeeld in twee poules en elk team speelde tegen elk ander team in dezelfde poule. Om +/- 19.00 uur zijn de wedstrijden gestart , elke poule op een eigen baan. Elke wedstrijd duurde 10 minuten en winnaar was het team dat na die 10 minuten de meeste punten had. Na de poulewedstrijden meosten nog de finalewedstrijden gespeeld worden, waarbij de nummers 1 uit de beide poule tegen elkaar zouden spelen en zo ook de nummers twee en nummers 3 tegen elkaar. Hiermee zou dan ook de definitieve eindstand en dus ook de winnaars bekend zijn. Eerst werd om +/- 19.45 uur gespeeld om de 5e of 6e plaats (nummers 3 uit de poule) en de 3e en 4e plaats (nummers 2 uit de poule). Als laatstse wedstrijd werd door de nummers 1 uit beide poules gestreden om de ereplaatsen 1 en 2.
Alle wedstrijden waren een lust voor het oog en geen van de teams heeft zich zonder slag of stoot overgegeven. Voor elk punt werd gevochten waarbij, niet in de laatste plaats, het de junioren waren die de punten wisten te scoren. Voor pa of ma was het veelal een eerste ervaring met de badmintonsport en niet altijd even makkelijk maar, naar ik hoop wel een hele leuke. Gemeten naar het enthousiasme zowel bij de jeugd als bij de ouderen zit het met die ervaring wel goed.
De winnaars van dit familietoernooi hebben blijk gegeven de badmintonsport al aardig onder de knie te hebben. Tactische ballen afgewisseld met smashes waren niet van de lucht. Een combinatie van 2 jeugdspelers die zich staande wisten te houden tegen alle andere combinaties. Broer en zus Bruil, de verdiend winnaars van dit toernooi.
Hieronder nog de standen: