Datum: 24-03-2019     Tijd: 09:41

Archief-Toernooien
 

Bestanden in het archief

In het archief vind je verslagen en foto's van diverse gebeurtenissen binnen onze vereniging.
Opm: Als van een bepaalde foto ook een vergroting beschikbaar is kun je op die foto klikken om de vergroting zichtbaar te maken.

Archief item: 1003.familie

Terug naar Archiefoverzicht
 

Jeugdfamilietoernooi op 30 maart 2010

Voor het eerst is dit jaar, op verzoek van een aantal leden, een familietoernooi georganiseerd. Behalve voor senioren was inschrijving ook mogelijk voor de junioren. De opkomst is redelijk, maar liefst 6 teams hebben zich ingeschreven waarbij allerlei combinaties mogelijk en aanwezig waren. Vader met zoon, moeder met dochter, broer met broer of neef, meestal een combinatie van jeugdspeler met een senior voor wie racket en shuttle een niet alledaagse combinatie van gebruiksmiddelen zijn. Ook waren er combinaties van 2 jeugdspelers, broer en zus Bruil, en de zussen Groot Roessink.
De teams waren ingedeeld in twee poules en elk team speelde tegen elk ander team in dezelfde poule. Om +/- 19.00 uur zijn de wedstrijden gestart , elke poule op een eigen baan. Elke wedstrijd duurde 10 minuten en winnaar was het team dat na die 10 minuten de meeste punten had. Na de poulewedstrijden meosten nog de finalewedstrijden gespeeld worden, waarbij de nummers 1 uit de beide poule tegen elkaar zouden spelen en zo ook de nummers twee en nummers 3 tegen elkaar. Hiermee zou dan ook de definitieve eindstand en dus ook de winnaars bekend zijn. Eerst werd om +/- 19.45 uur gespeeld om de 5e of 6e plaats (nummers 3 uit de poule) en de 3e en 4e plaats (nummers 2 uit de poule). Als laatstse wedstrijd werd door de nummers 1 uit beide poules gestreden om de ereplaatsen 1 en 2.
Alle wedstrijden waren een lust voor het oog en geen van de teams heeft zich zonder slag of stoot overgegeven. Voor elk punt werd gevochten waarbij, niet in de laatste plaats, het de junioren waren die de punten wisten te scoren. Voor pa of ma was het veelal een eerste ervaring met de badmintonsport en niet altijd even makkelijk maar, naar ik hoop wel een hele leuke. Gemeten naar het enthousiasme zowel bij de jeugd als bij de ouderen zit het met die ervaring wel goed.
De winnaars van dit familietoernooi hebben blijk gegeven de badmintonsport al aardig onder de knie te hebben. Tactische ballen afgewisseld met smashes waren niet van de lucht. Een combinatie van 2 jeugdspelers die zich staande wisten te houden tegen alle andere combinaties. Broer en zus Bruil, de verdiend winnaars van dit toernooi.
Hieronder nog de standen:

Terug naar Archiefoverzicht
 

Terug naar Archiefoverzicht
 

Welkom op de website van HBC

Hengelose Badmintonclub
in
Hengelo gld

 

Hoofdsponsors

rule
HCI
rule

Onstenk
rule

Roozegaarde
rule

Voor overige sponsors
zie "links" pagina.
rule

Bezoek ook onze pagina op Facebook!
Facebook

rule
W3School CSS certificate
W3School XHTML certificate