Datum: 23-09-2018     Tijd: 00:45

ďDe WendingĒ Oudjaarstoernooi
Beleving van RiŽlle Hulstijn

Oliebollentoernooi.
Op 29 december 2010 werd er door de HBC een oliebollentoernooi georganiseerd. Het doel van het toernooi had als doel gezellig een potje batminton spelen. Ieder lid mocht een introducee meenemen, die op deze manier kennis kon maken met deze sport. Ik ben RiŽlle Hulstijn, en ben als introducee van de fanatieke batmintonspeler Gerrit Hulstijn meegegaan naar het oliebollentoernooi. Mijn vader had mij al een aantal jaren achtereen gevraagd of ik een keer mee wilde gaan als introducee, dit had ik tot nu toe afgewezen. Uiteindelijk heeft die mij overgehaald, ik wilde wel eens zien hoe goed mijn vader kon batmintonnen.
Daar stond ik dan, dinsdagavond half acht in mijn trainingpak met een geleend racket. De teams werden verdeeld en ik zat onder andere bij mijn vader in het team.
De eerste wedstrijd mocht ik al meteen aantreden om mijn kunsten te laten vertonen. Ondanks dat ik hiervoor alleen maar aan camping batminton deed wil ik niet graag verliezen dus ik was fanatiek. Aangemoedigd door mijn teamgenoten en mijn medespeler hebben we het eerste partijtje gewonnen. Daarna wisselden we als team iedere keer van plek, dan stonden we onderaan en opeens ging het weer bergopwaarts. Uiteindelijk heb ik vier wedstrijdjes gespeeld met verschillende medespelers. Na afloop kon ik de spierpijn in mijn arm al voelen, daaruit blijkt dat de sport batminton niet onderschat mag worden.
De avond werd afgesloten in het sportcafe met een paar lekkere oliebollen als traktatie. Het was uiteindelijk een erg gezellige en sportieve avond in de sporthal, wie weet doe ik volgend jaar wel weer mee als introducee.

RiŽlle Hulstijn, dochter van Gerrit Hulstijn.

Bij dit item zijn geen foto's beschikbaar!