Datum: 23-09-2018     Tijd: 01:20

Archief-Toernooien

Archief item: 1301.wending

Wending Nieuwjaarstoernooi op 08-01-2013

Op 8 januari 2013 was weer het "De Wending" Nieuwjaars Toernooi. In verband met de beschikbare ruimte was het geen introductietoernooi, ofwel alleen voor HBC-leden.
Vooraf aan dit toernooi waren diverse teams samengesteld, die het tijdens dit toernooi tegen elkaar moesten opnemen. Elk team bestaat uit 4 of 5 personen, van elk team moesten op gezette tijden de spelers A en B of C en D of ………. het tegen dezelfde spelers van een ander team opnemen. Het lot, m.b.v. kaarten, bepaald welke teams op welk veld mogen starten. De A-zen starten op het meest linker veld de heren op het veld rechts daarvan enz. enz. Bij de volgende wedstrijden wordt het veld waar je speelt bepaald door winst of verlies. Verlies je een wedstrijd dan ga je een veld naar rechts en win je dan een veld naar links. De teams die aan het einde van het toernooi op het meest linker veld staan, spelen de finale. Een bekende opzet van het toernooi.
Om ongeveer half negen werd er een pauze ingelast zodat een ieder even de benen kon strekken, voor zover dat nodig was, en zich tegoed doen aan een bakje leut geflankeerd door een oliebol of rolletje met slagroom. In hoeverre dat laatste invloed heeft gehad op het spelverloop na de pauze is niet bekend.
Na de pauze werd het toernooi voortgezet en om ongeveer 10.30 uur waren de finalisten bekend.
Het team van Memelink-Bergervoet (Tonnie en Henry) moest het in die finale opnemen tegen het team van de Wending (Eddy en Manon). Het team van Memelink-Bergervoet wist na een spannende wedstrijd de zege binnen te halen.

Na een lekkere warme douche verzamelde iedereen zich weer in de kantine. Nadat allen zich voorzien hadden van een eerste drankje, nam Hans het woord.
Eerst moesten er 2 jubilarissen in de bloemetjes gezet worden, Jet en Harry waren beide al zo lang lid van HBC dat niemand zich hun aanmelding nog kon herinneren. Een bloemetje was dus op z'n plaats.
Ook nog even de sponsor van deze avond, administratiekantoor de Wending, vertegenwoordigt door niemand minder dan Alfred Zweers, in het zonnetje en de bloemen gezet.
Eindelijk was het de beurt aan het winnende team. Tonnie Bergervoet, Judith Weustenenk en Henry Bulten waren de gelukkigen en kregen eveneens een bloemetje als prijs aangeboden.
De formele plichtplegingen waren gedaan, nu nog een drankje en een hapje (klaargemaakt door Evert) op de goede afloop van het toernooi en het nieuwe jaar. Het werden er toch meer als één maar dat kon de pret niet drukken.