Datum: 23-09-2018     Tijd: 01:16

Archief-Toernooien

Archief item: 1401.wending2

"De Wending" NieuwJaarstoernooi,

Op 7 Januari is weer het gebruikelijke "De Wending" Nieuwjaarstoernooi georganiseerd door de technische commissie. Deze keer mocht eenieder weer een introducee meennemen, waaraan goed gehoor was gegeven. De indeling van de teams, een verzameling van 4 of 5 personen op volgorde/plaats A t/m D of E, is geheel door de technische commissie bepaald. Wie wanneer moest spelen, met wie en tegen wie, werd weer door die commissie en mede bepaald door de volgorde waarin men in het team geplaatst was. Zo kon het gebeuren dat A en E van het ene team moesten spelen tegen A en E van een ander team, als tenminste beide teams evenveel spelers hadden. Snapt u het nog?
Nou ja, echt belangrijk is dat nu ook weer niet, elk team had immers een "leider" op plaats A en die moest maar zorgen dat de juiste mensen in het speelveld stonden. Op enkele uitzonderingen na is dat, hoe wonderbaarlijk ook, aardig gelukt. Winnen van een wedstrijd betekend dat het team naar het linker veld opschuifd en verliezen dat de volgende wedstrijd op het rechterveld gespeeld moet worden.
Nog belangrijker dan winnen of verliezen is: heeft uiteindelijk iedereen veel plezier beleefd aan de wedstrijden. Nou ..., mocht dat voor de pauze al niet helemaal gelukt zijn, dan na een vers bakje koffie met een oliebol of een rolletje met slagroom of beide, is dat zeker gelukt! Toen het bijna tijd was om ermee te stoppen mochten de 2 teams die een plek op de meest linker velden veroverd hadden, de finalewedstrijd spelen. Zoals bij elk toernooi moet er immers een winnaar, en hoe onnodig ook een verliezend team worden aangewezen. Van het winnende team, waarvan de naam mij ontschoten is zijn er 2 foto te zien, 1 vlak na het winnen van de finale wedstrijd en 1 na het uitreiken van de hoofdprijs. Opvallend is dat 1 lid van dit team voor de uitreiking van de prijzen (met stille trom) vertrokken is. Van het team dat de poedelprijs heeft gewonnen, is er slechts 1 foto gemaakt.
Er was nog wat te vieren vanavond, een lid met een zeer respectabel aantal jaren lidmaatschap van onze club. Bertha Roozengaarde was 25 jaar lid geweest en verdiende daarom een bloemetje. Onze voorzitter heeft de daad bij het woord gevoegd en het bloemetje aan Bertha overhandigd.
Nadien bleef het nog lang gezellig.

Een "deelnemer en toeschouwer"