Datum: 23-09-2018     Tijd: 01:16

Archief-Toernooien

Archief item: 1406.kok

KOK Bloemenservice bokaal 2014

Begin april is de aftrap gegeven van de strijd om de KOK-Bloemenservice wisselbokaal, de enkelwedstijden binnen onze club. Een niet heel groot aantal deelnemers, maar toch voldoende om een goed aantal mooie wedstrijden te kunnen spelen tot het einde van het seizoen.
De deelnemers aan het begin zijn ingedeeld in een soort van trap-systeem waarbij de, vooraf door de technische commissie ingeschatte, sterkste spelers op de onderste trede en de zwakste spelers op de bovenste trede zijn gezet. Het doel voor alle spelers is om voor dinsdag 27 mei (onze laatste speeldag) op de bovenste 4 treden te staan zodat je op de 27e mee mag spelen in de finale om de uiteindelijke zege en dus de bokaal.
De spelers op de onderste trede moesten zich wel echt naar boven werken, in een stap de speler op de bovenste trede uitdagen was uit den Boze. Je kon dus slechts trede voor trede jezelf omhoog werken. Deze opzet was aardig, al zou in het verloop blijken dat niet alles even soupeltjes verliep. Zo waren er op zijn minst wat onduidelijkheden over het uitdagen, wat heeft nu voorrang, uitgedaagd worden of zelf iemand uitdagen.
Op de bovenste treden stonden jeugdspelers vermeld, op zich natuurlijk prima, alleen de jeugdspelers waren om 19.30 al weer huiswaarts gekeerd, nog voor ze uitgedaagd konden worden. Nou ja, eigenlijk waren dit geen minpuntjes immers de deelnemers werden uitgedaagd en mochten het beste van hun spel tonen in deze onderlinge competitie. Dat werd gelukkig ook veelvuldig gedaan, jammer misschien alleen dat niet alle leden (heren) zich voor deze competitie hebben opgegeven.
Zoals gezegd, een aantal mooie en spannende wedstrijden zijn er gespeeld waarbij spelers soms meerdere keren tegenover elkaar kwamen te staan met ook wisselend succes voor beide spelers. Was je net een treetje omhoog gegaan of bij een volgende wedstrijd ging je met dezelfde snelheid weer naar beneden.
Om de jeugdspelers toch zoveel als mogelijk de kans te geven wedstrijden te spelen (voor 19.30) is besloten de jeugdspelers een in gescheiden competitie te laten spelen.
Omdat uiteindelijk op de 27e mei niet iedere deelnemer aanwezig kon zijn is door de technische commissie besloten om de finale te spelen met de 4 hoogst geplaatste (senior) spelers die wel aanwezig zouden zijn.
In de finale speelden de volgende spelers: Ruben tegen Alfred en Sander tegen Bert. De winnaars zouden spelen om de 1e en 2e plaats en de verliezers om de 3e en 4e plaats.
Zowel de wedstrijd van Ruben en Alfred en die van Sander en Bert waren spannend en er werd goed gespeeld. Ruben won nipt van Alfred en Sander moest aardig zijn best doen om van Bert te winnen. Daarna mochten dus als eersten Alfred en Bert spelen om de 3e en 4e plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Bert en dus een 3e plaats voor hem en een 4e plaats voor Alfred.
De laatste wedstrijd was voor Ruben en Sander. Helaas speelde Ruben niet zijn beste wedstrijd in deze finale. Zonder te overdrijven: in de voorrondes had Ruben al verschillende keren laten zien dat hij veel heeft geleerd en dat er terdege rekening met hem moest worden gehouden als het ging om de winst. Om een lang verhaal kort te houden, Sander heeft weer laten zien dat hij op dit moment de beste speler van HBC is, een verdiende overwinning.
De winnaar moest nog wel even wachten op zijn beker en bloemen, want dezen werden pas de volgende week tijdens de jaarlijkse afsluiting van het seizoen uitgereikt.