Datum: 19-02-2019     Tijd: 16:53

Informatie-Verslagen
 

Verslagen

De verslagen van de teams zijn per seizoen in 1 bestand ondergebracht (meestal is het een jaarverslag). Klik op het jaartal voor het betreffende verslag.
Opmerking: 2007 staat voor het seizoen 2006-2007

HBC folders

Voor het inkijken van de HBC-folders heeft u Acobat-Reader nodig!!

Verslag: C1_2007

Terug naar Verslagoverzicht

Verslag HBC-1 Seizoen 2006/2007

Terug van vakantie kon iedereen er weer vol tegenaan met de training in september.
Gerard had dan wel stil gezeten, maar in zijn hoofd was het allemaal niet stil blijven staan.
Na de eerste training met de bekende loop en conditie oefeningen gingen de meeste babbels er al weer snel af.
22 September stond onze eerste competitiewedstrijd al weer op de agenda. Het beloofde een mooie poule te worden waar o.a. Steenderen weer van de partij was.
De start van ons seizoen begon niet geheel volgens verwachting. Mona Hiddink meldde zich af als teamlid en zelfs als clublid. Ze kon het niet meer aan om haar arm zo te gaan belasten en pijn te blijven houden dat dit de enige keuze was. Zeker een zeer moeilijke keuze voor haar. We hopen dan ook dat het na een jaartje rust weer beter gaat en we je weer terug mogen zien op de Hengelose velden. Wel bleef Mona de trouwe supporter die ons regelmatig bijstond als haptonoom langs de zijlijn. Onze dank daar nog voor Moon.

Goed, maar Didam stond op het programma en de 2de tegenslag diende zich dan ook al weer aan. Judith was op vakantie. Dit terwijl er toch duidelijke afspraken gemaakt waren binnen het team om de vakanties zo te plannen dat die buiten de periode vielen van onze wedstrijden.
We hadden ons dan ook gefocust op Henk, maar daarmee dus Juud over het hoofd gezien. Maar niet getreurd, er is nog meer aanstormend jeugdtalent binnen de muren van HBC. Marleen werd opgetrommeld om Judith te vervangen. Voor haar natuurlijk een hele eer, waarbij de zenuwen dan ook nog een klein beetje aanwezig waren. Dit is natuurlijk logisch want je valt niet altijd in in een derde klasse.
Dat Hans ook weer eens niet had stil gezeten in de vakantie bleek dan ook wel na de eerste herenenkel. In 2 sets winnen. Ongekend. Dat ging nog wat worden dit seizoen. Henk, die natuurlijk ook weer coming men was na het treurige vertrek van Rene, kon zijn draai nog niet vinden. En moest in 2sets de meerdere erkennen in Didam.
Manon speelde eerste dame, wat ze dan ook absoluut niet slecht deed en trok de partij ook naar zich toe. Marleen had er meer moeite mee, maar speelde zeker niet slecht en was ook zeker niet op voorhand de mindere. Wel moest ze het in 2 sets laten schieten. De heren dubbel begon subliem voor de heren. Iets wat de rest van het seizoen niet meer gehaald werd. Ook de 2de en 3de set zelfs niet meer.
Ook de dames verloren hun dubbel. Maar ja als je voor de eerste keer met elkaar speelt!
De mix van Manon en Henk verliep wel goed, maar Hans en Marleen konden niet nog 1 punt in Hengelo houden. 5-3 verlies. Iets wat later in het seizoen bleek de cruciale wedstrijd om het kampioenschap.

Een week later kwam Pluumke op bezoek. Het moest een ander team zijn dan andere jaren, maar door blessures binnen het team van hen kwamen de al ons bekende heren van voorgaande jaren mee naar Hengelo. Mannen waar in het verleden veel van verloren werd, maar waar we nu toch zeker niet de mindere voor waren. Dit bleek dan wel uit de uitslag. 5-3 winst.
Weer een week later kwam Poona op visite. Ook een team waar al jaren tegen gestreden wordt en waar het altijd spannend is. Dat Hans in vorm was bleek ook hier weer. Het is zeker van belang voor de uitslag van de wedstrijd dat hij zijn enkel wint. En dat deed hij ook nu weer. Judith daarentegen verloor haar enkel. Wat geheel niet in het straatje van Juud past.
Heren dubbel weer dramatisch, maar de mixen verliepen weer prima. Weer 2 punten voor 5-3 winst.

Dan weer een week later kwam de streekderby tegen Steenderen weer op het program. Allebei weer gebrand om te winnen, ging een ieder weer met een punt naar huis. Hans verloor in 3 sets die hij eigenlijk in de 2de set had moeten afmaken (lag hier dan de sleutel naar het kampioenschap) Henk verloor, terwijl de dames weer wonnen. De heren dubbel was weer dramatisch en de dames waren goed. In de mix gingen Henk en Manon in 3 sets ten onder en wonnen Hans en Judith hem in 2 sets.
Je gelooft het niet maar weer een week later (inmiddels al 5 weken achter elkaar, lijken wel professionals) moesten we tegen Euro. Hans was weer op de weg terug, maar ook Henk boekte zijn eerste zege. Judith ook, maar Manon was er met een vliegtuig vol familie tussen uitgepiept en zat ergens lekker in de zon. Marleen maar weer opgetrommeld en die had er wel zin in. Helaas weer net niet, al was de dames dubbel wel erg spannend en werd met 25-27 verloren. Gelukkig bleven de punten in Hengelo en konden we ons op de ranglijst bovenin terugvinden.

Dan de eerste uitwedstrijd in de altijd gezellige, met halve liters gevulde, kantine van Lichtenvoorde. Hans was weer eens van zijn fiets gesodemieterd en was, wat bijna niemand geloofde, een deel van zijn hersens kwijt.
Dat was in zijn spel ook wel te zien, want het leek helemaal nergens op. Zelfs de tegenstander snapte er niets meer van.
Gelukkig heeft hij ook nog teamleden die zulke klappen voor hem opvangen en die konden dan ook de schade beperkt houden.
Henk was hem er dan toch maar eens tussen uitgevlogen en had Bert Wechgelaar als invaller kunnen ritselen(bedankt 2de team). Bert moest even wennen aan het andere spel in de 3de klasse, maar na zijn enkel pakte hij zijn oude stijl weer helemaal op zodat hem dat een winstpartij opleverde in de mix. Ook nu werd het weer 3-5 voor ons en waren de 2 punten weer zeker.
Kortom op de helft van het seizoen 1 verlies 1 gelijk en 4 winst. Dat bood perspectief. Zeker omdat de tegenstanders ook punten lieten liggen.

De 2de helft begon dan ook weer tegen Didam. Nu op volle oorlogssterkte richting Didam. Met de gegevens van de vorige keer en de kennis waar Didam de punten had laten liggen zat er toch zeker een mogelijkheid in om te winnen. Maar uit is toch altijd moeilijker. Hans verloor nu wel zijn enkel, net zo als Henk, maar ook Manon verloor. Dat is 3-1 achter. Oeps. In de herendubbel werden alle zeilen bijgezet maar in 3 sets 21-12, 21-23 en 21-10 ging de winst naar Didam. De dames wonnen in 3 sets. Manon en Henk wonnen weer in 3 sets en Hans en Judith verloren weer in 3 sets. Hoezo spannend!!
Dan naar Winterswijk. Makkie toch, staan onderaan met 2 punten (wel gehaald tegen Didam). Ze wilden daar weer ouderwets met 4 banen tegelijk beginnen, waar wij niet voor de 2de keer in trapten ( in een ver verleden daar al eens vaker mee de boot ingegaan) Na de eerste wedstrijd kwamen we erachter dat ze ook gewonnen hadden van Steenderen een week eerder. Ai, hier lagen kansen. Maar we namen maar 1 punt mee naar Hengelo en dat was te weinig.
In het nieuwe jaar moesten we weer tegen Poona. Weer een monsterpartij die gelukkig met3-5 in ons voordeel werd beŽindigd. Dan moest het in februari maar weer gebeuren tegen Steenderen.
In een foutloze eerste set van Jan takken had Hans niets in te brengen, maar in de 2de set ging het wel zo gelijk op dat er halverwege een pauze in gelast moest worden om allebei even op adem te komen. Maar Hans moest buigen voor Jan. Ook bij Henk ging het aardig gelijk op, maar ook Henk moest de meerdere erkennen in Andre. De dames echter hadden het onder controle en maakten het beheerst af. De herendubbel was zoals vanouds (niets dus) terwijl de dames het toch moeilijker hadden dan met de enkels.
Tactisch draaide Steenderen de mixen om, maar dat kunnen ze in Hengelo ook, dus bleef het toch hetzelfde Juud en Hans wonnen en Manon en Henk verloren, wat ze niet zo vaak doen. 4-4 dus.

Om kans te houden op de titel lag het allemaal in handen van Steenderen en Didam.. Zij speelden ook weer gelijk tegen elkaar, waardoor Didam kampioen werd.
Wij wonnen nog met 7-1 van LBC. Gingen we nog voor de 2de plek? Tuurlijk wie niet. Dan moest er gewonnen worden in Dinxperlo En wel met 6-2, als Steenderen won met 7-1..
Hans begon zeer goed en voerde dan ook een gehele demonstratie op hoe je een tegenstander gek krijgt.
Met al zijn slagen die hij het afgelopen jaar van Gerard geleerd had, gecombineerd met zijn trukendoos wist de eerste heer niet meer waar hij was. Het was dan ook een lust voor het oog en het publiek stond dan ook op de banken. Ja dat moet je bij Hans niet doen, want dat gaat hij alleen nog maar gekker spelen.
Henk kon zijn winst partij van thuis niet behouden en verloor. Echter geheel onverwachts verloor Judith haar enkel ook. En toen ontstond er toch wel ietwat lichte paniek binnen het team. Het zal toch niet gebeuren hŤ?
De herendubbel ging in 3 sets verloren, al was dit wel een van de beste partijen van de heren. Maar de mixen gingen allebei verloren. Daar stonden we dan met een drup aan de neus te kijken. Verloren. Weg 2de plaats. Was Steenderen toch nog hoger geŽindigd dan wij. Hans was zo van slag dat hij shampoo in zijn haren deed ipv gel. Dus die zat met een wit schuimend hoofd in de kantine We hebben dan ook na die tijd in de kantine ons verdriet maar verdronken. Nog lekker gegeten daar. Een aanrader voor bij ons. Stokbrood met varkenshaaspuntjes met een heerlijke sojasaus. Mmmm

Na 2 weken slechte zin bleek Steenderen ook zijn laatste wedstrijd tegen Poona verloren te hebben en hielden we onze 2de plaats. ! ! ! ! 12 gespeeld, 15 punten, 53 wedstrijden gewonnen en 43 verloren, Dit hetzelfde als Steenderen. Maar omdat wij 6 wedstrijden gewonnen hadden en 1 gelijk zijn we 2de geworden. Steenderen had 5 gewonnen en 3 gelijk.

Bij deze willen we Gerard nog bedanken voor zijn wijze lessen. Het klopt toch wel aardig wat hij ons probeert te leren. AI geven we dat niet meteen toe, maar bij nader inzien.
Ook willen we Marleen en Bert bedanken voor hun 2 invalbeurten. Zonder jullie hadden we het ook niet gered.
En natuurlijk Mona voor haar trouwe supporting. Rene voor de sm(s) contacten en dat hij ons blijft volgen.
En natuurlijk al die andere trouwe supporters die regelmatig weer in de sporthal waren en zelfs bij de uitwedstrijden.
Op naar volgend seizoen, waar we toch zeker weer voor de titel gaan! !

Manon, Judith, Henk en Hans


Terug naar Verslagoverzicht
Welkom op de website van HBC

Hengelose Badmintonclub
in
Hengelo gld

 

Hoofdsponsors

rule
HCI
rule

Onstenk
rule

Roozegaarde
rule

Voor overige sponsors
zie "links" pagina.
rule

Bezoek ook onze pagina op Facebook!
Facebook

rule
W3School CSS certificate
W3School XHTML certificate