Datum: 19-02-2019     Tijd: 16:10

Informatie-Verslagen
 

Verslagen

De verslagen van de teams zijn per seizoen in 1 bestand ondergebracht (meestal is het een jaarverslag). Klik op het jaartal voor het betreffende verslag.
Opmerking: 2007 staat voor het seizoen 2006-2007

HBC folders

Voor het inkijken van de HBC-folders heeft u Acobat-Reader nodig!!

Verslag: C1_2008

Terug naar Verslagoverzicht

Verslag HBC-1 Seizoen 2007/2008

Vorig jaar zijn we als tweede geëindigd, met de hete adem van Steenderen in onze nek. Didam is toen kampioen geworden, dus dat team komen we niet meer tegen. Zouden er dit seizoen wellicht kansen liggen voor een kampioenschap??? Die gedachte drukken we maar gauw weg, eerst maar eens aan de nieuwe telling wennen. Het is dit seizoen namelijk niet meer zo dat een gewonnen wedstrijd 2 punten, een gelijkspel 1 punt en verlies 0 punten oplevert. Om te voorkomen dat teams bij een stand van 6-0 de mixen laten “lopen”, is iedere gewonnen wedstrijd een punt. Het is nu dus van belang om zoveel mogelijk sets te winnen. Hans heeft er allerlei theorieën op los gelaten om te berekenen of je met de nieuwe telling kunt winnen, zonder dat je veel wedstrijden echt wint (zoals met de oude puntentelling). Het is ondergetekende nog onduidelijk of dit zo is, maar één ding is zeker, we gaan er weer helemaal voor dit seizoen.
Henk laat ons, zoals ieder jaar, aan het begin van de competitie weer in de steek. Toegegeven, hij regelt Bert altijd keurig als invaller. Bert, hartelijk dank hiervoor.
Op de verjaardag van Tom Dijk (we vierden zijn verjaardag al een dag eerder) komen we via een alternatieve route en 20 minuten te laat bij Poona aan. We gingen te laat van huis en hadden geluk dat de weg eruit lag, hadden we bij Poona tenminste een goed excuus. We beginnen als vanouds, de heren verliezen hun enkel en de dames winnen deze. Het is jammer dat de herendubbel in 3 sets verloren gaat. Omdat we de overige wedstrijden allemaal wel winnen, wordt het 3-5 winst. Onze eerste 5 punten zijn dus binnen.
Hierna volgt de thuiswedstrijd tegen Wehl. Dit jonge team is erg sterk en in het totaal worden er 4 3-setters gespeeld, te weten enkel Bert, helaas verlies, enkel Judith, gewonnen, de damesdubbel, ook gewonnen en de mix van Bert en Judith helaas verloren. Al met al is 4-4 een terechte uitslag.
Op zondag 7 oktober is de uitwedstrijd naar Steenderen. Wij voelen ons meestal niet zo happy ’s ochtends vroeg op de baan. Is dit een slecht voorteken? Deze streekderby is altijd goed voor spanning en sensatie. We gaan de dubbels in met een 3-1 voorsprong, of dit genoeg is voor de overwinning moet nog blijken. De heren verliezen hun dubbel, maar de dames winnen wel. Hans en Manon verliezen hun mix kansloos maar Henk en Judith mixen de sterren van de hemel (er is ook zoveel support op de tribune van Erna, Dave, Mona, Pien, Jet,Pien en Jos en Agnes). We kunnen wederom 5 punten bijschrijven.
Op vrijdag 12 oktober krijgen we een zeer zwak spelen Seepaerdt op bezoek. We winnen gemakkelijk met 7-1. Het gaat goed met de punten voor!!
Op zondag 28 oktober staat er weer een ochtendje sporthal voor de deur. Dit keer moeten we naar Doesburg. Dit team bestaat uit 3 jonge spelers en 2 ouderen. Van een team is geen sprake geloof ik, er wordt amper gepraat en iedereen gaat vooral zijn eigen gang. Judith krijgt tijdens haar enkel het verwijt dat ze de shuttle veel te kort over het net speelt (is niet te belopen). Is dit niet juist de opzet van het spelletje??? Afijn, we walsen met 7-1 over dit team heen en na afloop in de kantine praten we vooral met elkaar.
Op vrijdag 2 november staat alweer de return tegen Steenderen op de agenda. Zij zijn natuurlijk gebrand op revanche! De wedstrijd verloopt identiek als bij Steenderen een paar weken geleden, met het verschil dat Hans zijn enkel verliest, waardoor het 4-4 wordt.
De week erop krijgen we Lichtenvoorde op bezoek. Dit is een gezellig team. De eerste heer van Lichtenvoorde en Hans maken er meestal een heel gevecht van. Er zijn weer lange potjes van 3 keer een 3-setter bij. Hans moet zijn meerdere erkennen in Edwin, Manon wint wel in 3 sets haar enkel en ook Judith en Henk sluiten hun mix in 3 sets winnend af. Even een vermelding waard: onze heren worden steeds beter in dubbelen, ook deze wedstrijd wordt gewonnen. Er blijven dus weer 6 punten in Hengelo. Na afloop is het wederom erg gezellig in de kantine. Het wordt weer een latertje!
Omdat Wehl uit gepland stond op woensdag 5 december! (vieren de dames en/of heren die de competitie indelen dit soms zelf niet?), zijn we al op 14 november naar Wehl getogen. Gezien de vorige keer konden we onze borst natmaken. En aldus geschiedde, er waren weer 4 3-setters te bekijken waarvan we er twee wonnen en twee verloren. We kwamen dus net als de vorige keer uit op 4-4.
Gezien het puntenaantal stonden we zo halverwege de competitie samen met Euro bovenaan. Deze tegenstander troffen we echter nog twee keer.
Wij konden op vrijdag 23 november naar Dinxperlo crossen om de strijd aan te binden. Toen we binnenkwamen kregen we te horen dat ze de 2e enkel vanwege gezondheidsredenen van de 2e dame niet wilden spelen. We moesten blij zijn met dit punt cadeau! Manon baalde echter flink, helemaal naar Dinxperlo rijden voor 2 i.p.v. 3 potjes. Een invaller voor de enkelpartij regelen kon toch ook? Men ging hier niet op in. Hans begon in ieder geval met winst in 3 sets. Henk kon in 3 sets net niet winnen en Judith speelde vooral tegen zichzelf en verloor ook. Zo stonden we na de enkelpartijen op 2-2. De herendubbel ging verloren, maar de dames wonnen wel. Het kwam nu aan op de mixen. Ondanks het goede coachwerk van Gerard en de fanatieke aanmoedigingen van Bea en onze trouwe supporter Mona, konden we beide mixen niet winnen. Onze eerste verliespunten waren een feit. Het kampioenschap ging hier aan onze neus voorbij. Een ervaring rijker en een illusie armer! In de kantine werd ons nog eens fijntjes onder de neus gewreven dat we nog een paar punten minder zouden hebben gekregen als ze Monique (partner van de eerste heer Erik) in hadden laten vallen. Zij was gestopt met badminton omdat ze te weinig tegenstand had! Verloren hadden we toch al dus dit bla bla gedoe kon er ook nog wel bij. Weinig vrolijk stapten we ’s nachts in de taxi van Henk om weer een hele tijd in de auto te zitten.
Alweer een week later kregen we thuis de return tegen Poona. Geheel tegen de verwachting in werd dit een walk-over. We wonnen met maar liefst 7-1. Al konden we geen kampioen meer worden, we zouden het Euro knap moeilijk proberen te maken.
In de tussentijd kwamen Sinterklaas, Kerstman en een nachtje zonder vuurwerk en met veel mist langs. Al die tijd bestonden onze dinsdagen uit trainen, trainen en nog eens trainen.
Het nieuwe jaar werd als vanouds gevierd met het Nieuwjaarstoernooi, waar veel nieuw talent werd meegebracht.
Op zondag 20 januari 2008 begon het serieuze werk weer voor ons. We waren mooi op tijd en vonden slechts 2 teamleden van Seepaerdt. Men man en macht werd geprobeerd het ontbrekende teamlid te pakken te krijgen en nog een dame als invaller te zoeken. Uiteindelijk deden er twee recreanten mee. Dat we dat niveau toch echt zijn ontstegen bleek, met 0-8 konden we al gauw de kleedkamer weer opzoeken.
Vrijdag 1 februari stond de return in Lichtenvoorde op de agenda. Onze heren waren snel klaar, ze verloren beiden in twee sets. Edwin was zowaar een beetje teleurgesteld, hij had zich weer verheugd op zo’n slooppartij in 3 sets. Judith won gemakkelijk en de tegenstandster van Manon ergerde zich zo aan sfinx Gerard langs de lijn, dat ze er niets van bakte (Gerard is dus letterlijk onze vijfde man). De heren wonnen de belangrijke herendubbel en ook de dames wisten te winnen. Over beide mixen werd 3 sets gedaan en alleen Hans en Manon wonnen deze ook. Toch weer met 5-3 gewonnen.
Op de site zagen we inmiddels dat Euro ook wat steekjes liet vallen en door onze ruime overwinningen tegen Poona (7-1) en Seepaerdt (8-0) waren we weer dichterbij gekomen.
De wedstrijd op vrijdag 8 februari (de verjaardag van Mona) zou beslissend gaan worden!
Zenuwachtig zaten we ’s avonds voor de wedstrijd aan de koffie. Toen Euro binnenkwam zagen we een voor ons onbekende dame (ze zouden toch niet die Monique hebben opgetrommeld?) En ja hoor, ze stelde zich voor als Monique! Hans merkte fijntjes op “als jullie zo willen winnen” en de toon voor de wedstrijd was gezet. Hans begint met zijn enkel en moet in Erik zijn meerdere erkennen. Henk wint in een thriller van 3 sets! De laatste set wordt met 22-20 gewonnen. Manon staat met het zweet in haar handen te tellen! Yes, het eerste punt is binnen. Judith is super gemotiveerd en vast van plan deze onoverwinnelijke Monique van de baan te vegen. In haar beste enkelpartij van het hele seizoen laat Judith geen spaan heel van deze Monique. In 2 sets wordt gemakkelijk gewonnen. Klasse!! Manon begint een tikkie nerveus aan haar enkel. Dat is echter nergens voor nodig, ook zij wint eenvoudig in 2 sets. Het staat 3-1 in ons voordeel. Gezien de reactie van Euro hadden ze hier niet op gerekend. De heren kunnen zich natuurlijk in de kijker spelen door hun flitsende dubbelspel te spelen. Dit doen ze inderdaad en weer kunnen we een punt bijschrijven. Zou het dan toch????? Ook in de dubbel kan deze Monique geen potten breken. Judith en Manon winnen de 2e set zelfs met 21-8. Het is nu dus al 5-1. In de eerste mix maken Hans en Manon de eerste set geen schijn van kans. In de tweede set herpakken ze zich, maar ook deze set gaat met 20-22 verloren. Dan ligt alle druk bij Henk en Judith. De eerste set wordt gewonnen, echter de tweede gaat verloren. Na een peptalk en de tactische tips van Gerard komt de allesbeslissende 3e set. In een slopende partij wordt er uiteindelijk met 25-23 gewonnen!!! U leest het goed, wij hebben zojuist met 6-2 van onze directe tegenstander Euro gewonnen. En ………….. we hebben het eventuele kampioenschap in eigen hand. Hans begint gelijk fanatiek te rekenen. Als we volgende week met 6-2 van Doesburg winnen, kan Euro ons niet meer inhalen. We hebben wel een drankje of 3 verdiend in de kantine!!
En dan is het vrijdag 15 februari. Zoals altijd haalt Hans bij de Chinees bami (ik weet het nummer nog niet uit mijn hoofd Hans), het biertje erbij blijft nu echter in de koelkast. Judith en Manon zitten aan de pasta en ook Henk eet iets licht verteerbaars. We laten niets aan het toeval over! Na wat wc-bezoekjes kan de wedstrijd beginnen. We hebben vorige keer wel met 7-1 gewonnen, maar Doesburg speelt gedurende het hele seizoen al met een sterk wisselende bezetting. Het is dus maar afwachten wie zij meebrengen.
Mona arriveert met het nodige kabaal (ratels!!) en ook Bea, Dave, moeder Dave, Jet, Erna, ouders Judith, ouders Manon en iedereen die er ook nog was maar wie ik vergeten ben laten zich flink horen. Leuk hoor, zoveel support!! Hans begint goed en wint in 2 sets zijn enkel. Henk heeft het iets zwaarder maar ook hij wint in 3 sets zijn enkelpartij. We liggen op koers! Judith heeft ook een 3-setter, helaas verliest zij de partij. Zou nu het verhaal “als de heren winnen, verliezen de dames” weer op gaan? Nee dus, Manon wint eenvoudig haar enkel. Henk en Hans weten hoe belangrijk het is om de dubbel te winnen. De eerste set wordt met 21-16 gewonnen. Ga zo door zou je denken. Om onverklaarbare reden is de tweede set bagger en in no-time is het 7-21! Een donderspeech van Gerard en een paar minuten rust. In de derde set “loopt” het weer en met 21-16 is er weer een belangrijk punt binnen. Judith en Manon hebben geen moeite met de damesdubbel en zo staat het 5-1. Nog twee mixen te gaan en nog 1 punt nodig! De mix van Hans en Manon begint met een winst van 22-20. Ook Henk en Judith winnen hun eerste set met de ruime cijfers 21-13. Het kampioenschap is binnen toch?? Hans maant Manon om de tweede set te spelen. Wie het eerst klaar is heeft namelijk het felbegeerde laatste punt in de wacht gesleept. In de tweede set loopt het prima en Hans en Manon winnen ruim met 21-10. Het publiek staat op de banken!!! We vallen elkaar in de armen en op het andere veld is de partij van Henk en Judith ook gewonnen met 21-18.
WE ZIJN OP EIGEN KRACHT KAMPIOEN GEWORDEN!!!!!
Aan alle kanten krijgen we rozen aangereikt en er wordt wat af gekust en geknuffeld (en af en toe een traantje weggepinkt). De supporters mogen op onze kosten hun schor geschreeuwde kelen gaan smeren en zelfs Gerard kruipt de kantine in. We gaan uitgelaten douchen en het is nog lang gezellig in de kantine.
We willen graag iedereen bedanken voor hun support dit seizoen en in het bijzonder Gerard voor zijn goede aanwijzingen op de juiste momenten en Bea en Mona voor hun support bij bijna iedere wedstrijd.
Volgend seizoen gaan we vol goede moed in de 2e klasse spelen.
HBC 1.


Terug naar Verslagoverzicht
Welkom op de website van HBC

Hengelose Badmintonclub
in
Hengelo gld

 

Hoofdsponsors

rule
HCI
rule

Onstenk
rule

Roozegaarde
rule

Voor overige sponsors
zie "links" pagina.
rule

Bezoek ook onze pagina op Facebook!
Facebook

rule
W3School CSS certificate
W3School XHTML certificate