Datum: 19-02-2019     Tijd: 15:33

Informatie-Verslagen
 

Verslagen

De verslagen van de teams zijn per seizoen in 1 bestand ondergebracht (meestal is het een jaarverslag). Klik op het jaartal voor het betreffende verslag.
Opmerking: 2007 staat voor het seizoen 2006-2007

HBC folders

Voor het inkijken van de HBC-folders heeft u Acobat-Reader nodig!!

Verslag: C1_2009

Terug naar Verslagoverzicht

Verslag HBC-1 Seizoen 2008/2009

Na een lange zomer konden wij zaterdag 20 september weer beginnen aan de competitie.
In de zomerperiode is een groot deel van ons team naar Aerofitt gegaan om aan de conditie te werken. We waren immers in de 3e klasse kampioen geworden. Om ons mannetje te staan in de 2e klasse mocht het niet aan de conditie liggen.
De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Poona in Gaanderen. Het was een zonnige zaterdagmiddag. Toen wij eenmaal in de sporthal stonden dachten we nog dat we verkeerd waren, omdat er jeugdleden aan het inspelen waren. Echter, na navraag van Manon, waren dat de dames waar wij tegen speelden. Dus verhuisden wij naar de andere kant van de zaal.
Onze heren kwamen niet goed uit de startblokken. Een klasse hoger is toch wel even een verschil. Toen de beurt aan de dames. Judith begon geconcentreerd en scherp. De eerste set trok zij dan ook naar haar toe. Gelukkig bleef de concentratie in de tweede set en wist die dus ook te winnen. Ook Manon gaf haar 12-jarige tegenstandster badmintonles. Badminton is ook een mentaal spelletje. Zo snel dat Poona op een 2-0 voorsprong kwam zo snel was het ook weer gelijk. De dubbels verliepen zoals vorig seizoen. Dus een tussenstand van 3-3. Ook nu kwam het dus weer aan op de mixen. Bert en Judith speelden goed, maar het was niet goed genoeg voor een overwinning. De druk lag dus bij Hans en Manon. Zij speelden een goede partij en wonnen. Het eerste gelijkspel en dus de eerste 4 punten zijn binnen.
Het was vrijdag 26 september en de eerste thuiswedstrijd stond op de agenda. Hans kwam nog net op tijd het wedstrijdformulier brengen en ging vervolgens naar een feestje. Henk en Bert hadden er een goede warming-up opzitten en waren klaar voor de wedstrijd. Helaas werden de enkels verloren. De dames deden wat zij moesten doen en trokken de stand weer gelijk. Ondertussen smste Hans dat hij met 4-0 voorstond. De herendubbel werd verloren en de damesdubbel gewonnen. Weer een wedstrijd waar het op de mixen aankwam. Hier kwam het voordeel van de betere heer van Thuve naar voren en trokken zij in beide mixen aan het langste eind. Helaas, verloren met 5-3. Het positieve van deze nederlaag is dat we toch 3 punten hebben binnengehaald.
Op toernooi.nl kijken wij elke maandag naar de andere uitslagen en naar de stand. Internet was in de war en niet bijgewerkt. Toen maar via badminton.nl kijken waar wij stonden. En dat was, keurig in de middenmoot. Op een 4e plek van de 8.
Weer een thuiswedstrijd voor de boeg. Henk is met Erna op vakantie naar Japan, dus spelen Bert en Hans. Op vrijdag 10 oktober komt s-Heerenberg op bezoek. Omdat Tim geblesseerd is, hebben zij Michael opgetrommeld. Het zou een moeilijke kluif worden, maar er waren mogelijkheden. Bert won zijn partij. En Hans was in de eerste set niet vooruit te branden. Inmiddels had hij zijn rug even gekraakt en kon hij zich weer lekker bewegen. Dit was zeker merkbaar in de wedstrijd. Hans won de 2e set. De 3e set was van hoog niveau en ging gelijk op. Bram wist de partij te winnen. Melissa begon zeer goed aan de partij. In een mum van tijd stond Judith met 5-0 achter. Gelukkig herstelde Judith. De 1e set wist zij te winnen. De 2e set ging gelijk op. Bij een stand van 20-19 in het voordeel van Melissa werd door haar de shuttle niet ver genoeg achterin gespeeld. En geweldige kans voor Judith om gelijk te maken. De loei harde smash eindigde in het net. Ook hier een 3e set. Judith was de kluts kwijt en kwam niet meer in haar spel. Melissa won. Om de stand gelijk te trekken moest Manon haar partij winnen. En dat deed ze. Toen de dubbels. Die verliepen zoals die ook de eerste twee wedstrijden verliepen. De heren verloren, waar er toch echt wel een kans was. De dames wonnen. Ook nu weer een gelijke tussenstand. De mixen moesten tegelijk gespeeld worden. Gelukkig was Gerard aanwezig om ons van tips te voorzien. Daardoor waren wij sterk en wonnen wij beide mixen. Onze eerste overwinning was een feit. Snel douchen en de kantine in. Dit moet gevierd worden.
Het lijkt wel een korte winterstop, onze volgende wedstrijd is thuis op 14 november.
Tussendoor hebben wij wel aan teambuilding gedaan. We hadden een zeer geslaagd feestje van Jan en Manon.
Inmiddels een aantal trainingen en wijze lessen van Gerard verder krijgen wij Pluumke op bezoek. Ook deze wedstrijd verloopt zoals ook de meeste vorige. De heren verloren en de dames wonnen. Tussenstand 4-4. Het kwam dus weer aan op de mixen. Hans en Manon verloren de eerste mix, dus lag alle druk bij Henk en Judith. En zij kunnen met druk omgaan. En keurige 2 sets overwinnen. Weer 4 punten in de zak.
Op dinsdagavond 18 november moeten wij met zn allen de training aan ons voorbij laten gaan, omdat wij een inhaalwedstrijd in Doesburg moeten spelen. In verband met de tijd, wilden zij met 3 of 4 enkels beginnen. Aangezien onze slechte ervaringen hierin, zijn wij gewoon begonnen met 2 herenenkels. Zou konden de dames de heren nog wat tips geven. Bert won knap in 3 sets. Toen de beurt aan de dames. Zij wonnen beiden, welliswaar had Judith er 3 sets voor nodig. De herendubbel werd verloren en de damesdubbel gewonnen. Tussenstand 2-4. Nu tenminste nog 1 mix winnen voor de algehele overwinnen. Manon een Hans verloren. Bert en Judith lagen op koers en wonnen de 1e set. Helaas konden zij hun ritme niet vasthouden en slopen er foutjes in hun spel. Verloren en dus nemen we 4 punten mee naar Hengelo.
Zondag 23 november komt voor ons de zware uitwedstrijd tegen Didam. Zij hadden alle wedstrijden nog gewonnen, maar nog geen 1 met een score van 8 tegen 0. Dus dachten zij dat wij wel eens geen punten mee terug zouden nemen. Helaas voor hen, Judith won haar enkel en wij hielden 1 punt over aan deze uitwedstrijd.
De eerste seizoenshelft zit erop. Een keurige een 5e plek.
Inmiddels was de damesjeugd van Poona sterk vooruitgegaan. De enkels waren zeer zwaar bevochten, zowel Hans, Judith en Manon hadden een driesetter. Alleen Manon wist de enkel in haar voordeel uit te laten pakken. Tussenstand een teleurstellende 1-3. De herendubbel ging verloren en de dames wonnen hun dubbel. Beide mixen winnen dan hebben wij er nog een gelijkspel uit weten te slepen. Hans en Manon wonnen in 3 sets en jammer genoeg konden Henk en Judith geen potten breken en verloren. Uitslag 3-5. Maar wij hebben toch weer 3 punten gepakt, die wij kunnen bijschrijven.
Weer een uitwedstrijd op zondag. Deze keer naar Duiven. In een mum van tijd keken wij al tegen een 2-0 achterstand aan. Dan de beurt aan de dames. Judith speelde slecht en verloor in 3 sets. Manon liet haar niet van de wijs brengen en deed gewoon wat ze moest doen, het resulteerde in een simpele overwinning. Onze heren hadden in de dubbel weinig in te brengen. Manon heeft Judith toegesproken en dat hebben de dames van Duiven geweten. Zij konden alleen nog maar shuttles rapen. De damesdubbel ging naar ons. Toen nog 2 spannende zware mixen die beiden in 3 sets door Duiven werd gewonnen. En dus weer een nederlaag, maar wel 2 punten. Zo sprokkelen we toch onze puntjes bij elkaar.
Kerstvakantie. In januari gaan we er weer tegenaan.
Zondag 18 januari stond de wedstrijd tegen s-Heerenberg op het programma. Na 2 uur, was de tussenstand 3-3 en dus zouden de mixen weer de doorslag brengen. Hier bracht het thuisvoordeel de doorslag en wonnen zij beide mixen. Weer gingen wij met 3 punten naar Hengelo.
Een week later was het weer zondag en moesten wij een uitwedstrijd tegen Pluumke. In alle vroegte werden wij opgehaald. Manon had voor de koffie gezorgd die wij onderweg in de auto heerlijk hebben opgedronken. Echter hadden de heren er geen baat bij en sliepen wij nog toen zij op de baan stonden. De dames hadden natuurlijk iets meer tijd om wakker te worden. Daarom verloren de heren en wonnen de dames. Tussenstand 3-3. Zo kwam het dus weer op de mixen aan. Hans en Manon gingen goed van start en wonnen de 1e set. Daarna verloren zij de 2e en 3e set. Henk en Judith verloren in 2 sets en zo gaan er weer 3 punten meer naar Hengelo.
Eindelijk weer een thuiswedstrijd. Lekker een vrijdagavond sporten. Didam was de tegenstander. Zij hadden nog steeds niet met 8-0 gewonnen. Inmiddels was al we bekend dat zij kampioen van dit jaar zijn. Ook tegen ons konden zij niet met 8-0 winnen. Dit keer was het Manon die haar enkel won en dus onze eer hoog hield.
Het einde van de competitie komt in zicht, wij hebben nog twee thuiswedstrijden voor de boeg. Voor Judith is ook een thuiswedstrijd een uitwedstijd geworden aangezien zij inmiddels in Zelhem woont. Vrijdagavond 27 februari komt Doesburg bij ons op bezoek. Na een goede warming-up en de aanmoedigingen van ons publiek begonnen Bert en Hans aan hun enkels. Beide verloren de 1e set. De 2e set verliep voor Hans en stuk beter en hij trok die set dan ook naar zich toe. Jammer genoeg heeft Bert zijn enkel verloren. Na wat tips en trucs van de overige teamleden en van Gerard kwam Hans een beetje traag op gang in de 3e set. Gelukkig kwam hij bij zinnen en kan aanklampen. Echter na een prachtige slagenwisseling ging de wist toch naar Doesburg. Tussenstand 0-2. De dames wisten dus wat zij moesten doen. En dat deden zij dan ook. Zowel Judith als Manon wisten in 2 sets te winnen. De heren gingen in de dubbel voortvarend van start en in een mum van tijd was de winst van de 1e set binnen. Maar toen kwamen de diesels van Doesburg op gang en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Tussenstand 2-3. En weer lag de druk bij de dames. Maar die weten wel hoe zij met druk om moeten gaan. Winst voor onze dames en zo is het weer gelijk. Nog 2 mixen voor de boeg. Beide mixen eindigden in een beslissende 3e set. Helaas konden Manon en Hans net niet winnen. Judith en Bert gaven de tegenstanden niet meer dan 11 punten mee. En zo is de eindstand 4-4.
Vrijdagavond 6 maart, de laatste wedstrijd van het seizoen. Judith heeft een slaapplaats bij Manon geregeld, want er moet na afloop natuurlijk een wijntje worden gedronken. Zowel Bert als Hans maakten er een spannende partij van en hadden beide 3 sets nodig. Helaas verloor Hans, maar Bert pakte de winst. Ook wisten beide dames de enkel te winnen en gingen we aan de leiding met 3-1. Ook voor beide dubbels hadden we 3 sets nodig. En dit keer wisten wij onze dubbels niet te winnen en dus weer een gelijke tussenstand. Weer lag de druk bij de mixen. Hans en Manon hadden ook hier weer 3 sets nodig. Judith en Henk konden geen potten breken en hadden verloren. Dus de druk bij Manon en Hans. Manon weet inmiddels hoe ze met de druk om moet gaan en heeft met Hans een zinnig woordje gesproken. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Yes, een overwinning een weer een eindstand van 4-4. Inmiddels was het half 1 toen we van de baan geveegd werden door de beheerder. Douchen en de kantine in.
En het bleef nog lang onrustig.
De maandag erop even op internet kijken en een keurige 5 plaats voor HBC 1.
Echter op dit moment is het nog onzeker of wij ons handhaven in de 2e klasse. Omdat er landelijk meer teams doorgaan en degraderen zou dat voor ons gevolgen hebben dat wij als 3e van onderen er alsnog uitvliegen. Hans heeft hier bezwaar tegen gemaakt, want wij verdienen het om 2e klasse te spelen.
Aan het einde van dit verslag willen wij nog onze trouwe supporters bedanken voor hun aanmoedigingen en uiteraard zien wij jullie graag volgend seizoen weer op de tribune.
Groetjes,
HBC 1
Hans Zweverink
Bert Wechgelaar
Henk Hoed
Manon Dijk
Judith Winkelman


Terug naar Verslagoverzicht
Welkom op de website van HBC

Hengelose Badmintonclub
in
Hengelo gld

 

Hoofdsponsors

rule
HCI
rule

Onstenk
rule

Roozegaarde
rule

Voor overige sponsors
zie "links" pagina.
rule

Bezoek ook onze pagina op Facebook!
Facebook

rule
W3School CSS certificate
W3School XHTML certificate