Datum: 23-09-2018     Tijd: 00:21

Informatie-Verslagen

Verslagen

De verslagen van de teams zijn per seizoen in 1 bestand ondergebracht (meestal is het een jaarverslag). Klik op het jaartal voor het betreffende verslag.
Opmerking: 2007 staat voor het seizoen 2006-2007

HBC folders

Voor het inkijken van de HBC-folders heeft u Acobat-Reader nodig!!

Verslag: R1_2008

Terug naar Verslagoverzicht

Verslag 2008 HBC R1

Zoals bij alle teams zijn de verwachtingen aan het begin van een nieuw seizoen natuurlijk altijd weer hoog gespannen. Het derde seizoen in dezelfde samenstelling en natuurlijk de intensieve trainingen van Gerard erbij wordt het nu tijd om te oogsten!!
Op 5 oktober onze eerste wedstrijd thuis tegen phido. Voor ons komt de eerste wedstrijd meestal te vroeg. De trainingen zijn nog maar net begonnen en het overgewicht van de vakantie nog niet weg gewerkt. Dit keer bleek dat niet uit te maken. Een degelijke 6-2 overwinning beloofd wat goeds voor dit seizoen.
Een week later de thuiswedstrijd tegen ulft. Een geweldige wedstrijd, maar liefst 6 partijen waar een derde set de beslissing moest brengen. En dat geeft een geweldig gevoel als je met een 7-1 over- winning het veld af stapt. Reden genoeg om dit eens flink te vieren. In de kantine blijkt dat Alfred weer iets heeft gemist. De ene tegenstander had een piercing op een plaats wat met fietsen onhandig is!!! Dus ook in de kleed kamer opletten!!!!!
Op 2 november spelen we thuis tegen shuttle up. Deze wedstrijd is verplaatst en zou pas in februari worden gespeeld. De dames hadden het deze avond niet gemakkelijk. De tegenstander kwamen met een zware delegatie, letterlijk en figuurlijk. Gelukkig gaven de mix partijen de doorslag en wonnen we met 5-3
Een week later komt Doesburg op bezoek. Ze brengen een inval heer mee die reeds op leeftijd is. Jan denkt ook dat het nodig is voor het begin van zijn enkel partij alvast tegen zijn teamgenoten te zeggen: kat in,t bakkie. Niet verstandig dus, kansloos in de enkel partij. Wel winnen we de wedstrijd met 5-3
Op 30 november spelen we onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen al!!!! . Spees shuttle is onze tegenstander, en het word een vervelende avond. In de damesdubbel raakt Jet geblesseerd, en omdat we geen invaller hebben op dat moment gaat deze en ook de laatste mix partij al verloren. Dus behalve de blessure ook nog een 1-7 nederlaag tegen onze naaste concurrent. Gelukkig is in de kantine daar niks meer van te merken, en blijkt de blessure naderhand ook mee te vallen gelukkig.
Op 7 december de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. We moeten uit naar shuttle up. Waar de dames het in de thuis wedstrijd zo moeilijk hadden ging het nu stukken beter. We staan 5-1 voor als we de mixen ingaan. Of het onderschatting is, maar beide mixen gaan geheel onnodig in 3 sets verloren. Toch weer winst met 5-3
Aan het eind van het kalenderjaar staan we fier bovenaan de ranglijst, echter hebben wij al meer wedstrijden gespeeld dan de meeste andere dus kan het nog alle kanten op. Vol goede moed op weg naar de tweede seizoenshelft met echter alleen maar uitwedstrijden voor de boeg.
16 januari beginnen we tegen de nr twee op de ranglijst spees shuttle. Waar we thuis met 7-1 kopje ondergingen ging het nu veel beter. Nu was er bij hun een blessure, echter dit koste maar 1 punt want ze haalden met onze toestemming een vervanger uit de hal. We konden de thuiswedstrijd niet geheel recht trekken, maar toch een dik verdiende 6-2 overwinning.
Op 20 januari zondagmorgen uit naar Doesburg. Voor de meesten in ons team niet het favoriete tijdstip om te gaan badmintonnen. Maar toch een goede wedstrijd en een 1-7 overwinning. Een hele opluchting als je de avond ervoor speciaal een feestje er voor hebt laten schieten.
Woensdag 30 januari uit naar Ulft. Het lijkt een zware avond te worden als Jan gelijk de eerste enkel partij verliest. Kennelijk toch een reden om een tandje bij te schakelen. Alle andere partijen winnen we glansrijk 1-7. Toch meent een van de tegenstanders later in de kantine te moeten zeggen dat hij ons niet zo goed vind!!!!! Je moet maar durven. Alfred let deze keer beter op, en weet zeker dat hij liever gaat fietsen dan zo,n piercing te nemen!!
Op 29 februari onze laatste wedstrijd uit tegen phido. Om dat Jan en Martijn niet kunnen word Gerrit Hulstijn bereid gevonden om in te vallen. We zetten hem goed onder druk en vertellen dat we voor het kampioenschap gaan. Na een moeizaam begin word een zwaar bevochten 4-4 gelijkspel behaald.
En dan begint het lange wachten. We staan boven aan de ranglijst echter de nummer twee moet nog drie wedstrijden spelen. Vooral de nieuwe telling lijkt on s de das om te doen. Met 1 verlies en een gelijkspel en de rest winstpartijen zouden we met de oude telling al kampioen zijn geweest. Het is maar recreanten, maar eigenlijk is het pure competitie vervalsing als het programma zo is verdeeld. Maar eindelijk na lang wachten komt op 5 april het goede bericht, we zijn kampioen.
Alfred word meteen aan het feit herinnerd dat hij trainingspakken beloofd heeft voor het hele team als we kampioen werden. Ja, op dat moment leekt dat zeer onwaarschijnlijk!!!!!!!!!!! En nu ,maar afwachten wat voor festiviteiten en huldigingen we allemaal moeten ondergaan de komende tijd! Want vieren dat zullen we het!!!!

groetjes HBC recr. 1
Alfred Zweers, Jannie Lubbers, Martijn Maalderink