Datum: 25-09-2018     Tijd: 04:58

Informatie-Verslagen

Verslagen

De verslagen van de teams zijn per seizoen in 1 bestand ondergebracht (meestal is het een jaarverslag). Klik op het jaartal voor het betreffende verslag.
Opmerking: 2007 staat voor het seizoen 2006-2007

HBC folders

Voor het inkijken van de HBC-folders heeft u Acobat-Reader nodig!!

Verslag: R1_2009

Terug naar Verslagoverzicht

verslag 2009 HBC R1

Een nieuw seizoen, altijd weer spannend als je het afgelopen seizoen kampioen bent geworden. Zoals beloofd zijn we door ons team lid Alfred in prachtige nieuwe trainingspakken gestoken. En nu maar proberen accountanskantoor de wending ook buiten onze gemeente grenzen goed te promoten door onze teamprestaties.
De eerste wedstrijd is het gelijk al raak. Op zondag morgen uit naar doesburg 1. Jannie mag als nestor van een zeer jeugdig team mee. Omdat Alfred en Jan verhinderd zijn, hebben we Sander bereid gevonden om Martijn terzijde te staan. Hij laat meteen zijn kunsten zien, en wint zijn enkel partij. Dat doet ook Annemiek, maar dan is de koek ook op. 6-2 nederlaag
Onze eerste thuiswedstrijd moeten we tegen phido 1. Omdat Jan later komt , is Sander wederom bereid om ons uit de brand te helpen. Hij heeft de enkel partij voor zijn rekening genomen. Helaas was deze tegenstander een maatje te groot. Alfred wint wel zijn enkel, en ook de beide dubbels worden gewonnen. Resultaat een 3-5 nederlaag In de kantine is het echter een geweldig feest. Hun rondborstige eerste blonde dame is niet bepaald op haar mondje gevallen. We moeten alle zeilen bijzetten om weerwoord te geven. Gelukkig komt Evert ons hierbij een handje helpen. Om half drie vertrekken ze richting Doetinchem, en wij gaan ook maar naar huis!!
De volgende wedstrijd is weer uit, tegen spees sjuttel. De enkels willen maar niet lopen deze avond. Alleen Alfred wint. Omdat zowel de dubbels als de mixen wel worden gewonnen hebben we eindelijk onze eerste overwinning te pakken 3-5. Een reden om eens goed te vieren!
Het 2e team van phido is onze volgende tegenstander die op bezoek komt. Het gaat niet echt geweldig, de heren enkels en dubbel worden allen in drie sets verloren. Janny in de enkel en Jet/Jan in de mix zorgen voor de 2 puntjes. 2-6 verlies Dit team is heel wat minder tegen ons opgewassen in de kantine dan het eerste team van phido!! De derde helft winnen we ruimschoots.
Ook Doesburg speelt met twee teams in onze poule. Doesburg 1 is de volgende die bij ons op bezoek komt. Alfred en janny zorgen voor twee punten in de enkel. Maar de rest moeten we maar snel vergeten!! Het is allemaal niks vanavond!! 2-6 Ondanks deze nederlaag maken we er nog een gezellige avond van!!
De laatste thuis wedstrijd in 2008 moeten we tegen zuidveen. Het begint zeer voorspoedig. Zowel Jan als Alfred winnen hun enkel partij. Maar een goed begin is het halve werk gaat deze keer niet op!!! Alleen Alfred en Janny halen nog een puntje in de mix, de rest gaat jammerlijk verloren. 3-5
Het kampioenschap praten we maar niet meer over, gewoon proberen in 2009 het beter te doen. We beginnen met een uitwedstrijd tegen zuidveen. Omdat de weersvoorspelling duid op sneeuw en ijzel, mag Jan rijden. Gelukkig, hoeft hij ook niet te drinken!!! Want veel te vieren is er niet, we worden met 8-0 van de baan geveegd,
Weer een uit wedstrijd, naar doesburg op zondag morgen. Niet onze favoriete wedstrijd dag!!! Alfred wint zijn enkel, en samen met Jan ook de heren dubbel. Maar dat was het dan ook, weer een dikke nederlaag. 6-2
Dan op vrijdag avond naar phido. Omdat het bij ons zo,n feest was met hun in de kantine, hebben ze de wedstrijd extra van zondag naar vrijdag verplaatst!! De wedstrijd gaat wel lekker, we winnen eindelijk weer eens. 3-5 Dan naar de kantine, zodat het feest kan beginnen. We hebben er ons samen met hun heel veel van voor gesteld. Maar aangezien hun kantine beheerder kennelijk niet in een goeie bui is, vertikt hij het om de frituur aan te zetten!! Onze tegenstanders balen hier zo mogelijk nog harder van als wij. De hele tafel ligt bezaaid met zakjes chips!! Ja, in tijd van nood, eet men de karbonade ook zonder brood.
Eindelijk weer een thuis wedstrijd. Doesburg 2 komt op bezoek. De heren zijn vanavond goed op dreef, dit in tegenstelling tot de dames. Met veel moeite word een 4-4 gelijkspel uit het vuur gesleept.
De laatste uit wedstrijd moeten we weer naar phido. Dit keer tegen het 2e. Voor de sfeer is het enorm bevordelijk dat ze met twee invallers van het 1e spelen. Deze blijven gezellig bij ons in de kantine zitten, als de rest af taait. En jawel, er zijn deze keer hapjes!!!!! De wedstrijd, oh ja, Jan wint meteen al de 1e enkel, en..... we verliezen met 7-1. Altijd lastig , goede invallers, maar wel gezellig.
Op 6 maart alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Spees sjuttel komt op bezoek, en omdat het de laatste wedstrijd is spelen alle drie onze dames. Maar ja, een dames dubbel is met z,n tweeen!! Deze gaat dan ook verloren. Maar de rest gaat gweldig. In onze laatste wedstrijd het beste resultaat. Een 7-1 overwinning. Een hele goede afsluiting van een teleurstellend seizoen. Wat sportieve prestaties betreft dan, want gezellig was het zeker!!

We sluiten de avond en het seizoen gezellig af in de kantine, en op naar het volgend jaar!!!
Annemiek, Janny, Jet, Alfred, Martijn en Jan

Terug naar Verslagoverzicht