Datum: 25-09-2018     Tijd: 04:51

Informatie-Verslagen

Verslagen

De verslagen van de teams zijn per seizoen in 1 bestand ondergebracht (meestal is het een jaarverslag). Klik op het jaartal voor het betreffende verslag.
Opmerking: 2007 staat voor het seizoen 2006-2007

HBC folders

Voor het inkijken van de HBC-folders heeft u Acobat-Reader nodig!!

Verslag: R3_2008

Terug naar Verslagoverzicht

1e verslag 2008 HBC R3

Hallo allemaal,
Dit is de eerste keer dat ik voor een clubblad iets moet schrijven. Ik moest even nadenken wat en hoe je iets voor een blad schrijft. Dus ik heb eerst even een paar artikelen van De Gelderlander gelezen, al die technieken van de schrijvers afgekeken en daarna zelf aan de slag gaan. Het resultaat staat hieronder.
Dus veel leesplezier.
In de wereld van de badminton staat het jaar 2007 en 2008 voor mij als het jaar van leren. Sommigen dachten, vanwege mijn afkomst, dat badminton mijn “dagelijkse” sport was. Maar dat was niet zo. Toen ik nog iets kleiner was (jong bedoel ik te zeggen), ging ik weleens met mijn vader mee. Niet om te spelen maar alleen als “toeschouwer”. Hij was echt een badminton fanaat. Af en toe dacht mijn moeder dat hij thuis zou blijven als hem gevraagd wordt om me op te passen. Maar nee, badminton gaat natuurlijk voor. Dus daar zat ik dan achter hem op zijn Honda. Ik meende dat hij toen niet erg heeft gevonden, want ik mocht zijn racket en tasje op de motor dan vasthouden. Nu hij overleden is, heeft mijn zus, Herna, zijn spullen geërfd. Zij speelt nu twee avonden in de week badminton bij ons in de buurt. Ik denk dat zij beter speelt dan ik.
Bij aanvang van de wedstrijden krijg ik meestal snelle hartkloppingen. Nerveus. Ik wist niet hoe goed en wat voor tegenstander ik zal krijgen. Bij sommige tegenstanders dachten ze misschien van “oh kleintje, die laat ik straks links en rechts op de baan heen en weer rennen” maar ik hoop natuurlijk stiekem dat anderen zoiets hebben van “oh nee hé, daar loopt een miniatuur van Susi Susanti binnen” en dat ze ook hartkloppingen krijgen net als ik en dat ze daarna niet meer kan concentreren en slecht spelen enz…enz.. enz…Maar helaas, ná veel springen, vallen én dweilen op de baan, hebben wij bij bijna alle wedstrijden verloren. Zelf tegen de moeder van mijn buurvrouw heb ik verloren!. Dat was even balen, zo dat ik mijn buurvrouw voor een paar dagen daarna probeer te vermijden. Ik wil het niet horen. Echt niet. Dus bij de volgende wedstrijden moet ik echt meer beter spelen en nog veel meer luisteren naar Gerard. (en oh Gerard; het is Herni en niet Henri. Soms hoor ik Gerard instructie geven maar hij riep Henri in plaats van Herni dus tja heb ik de instructie niet geluisterd of niet volledig meegekregen)
Maar eerlijk is eerlijk, voor mij gaat om gezelligheid. Iedere keer is het weer gezellig. Wij hebben zelfs nog schnitzels met pindasaus van team Dinxperlo tegoed. Daarom ben ik zo blij toen ik vorig jaar “geadopteerd” werd door mijn team, Recreanten 3. Dus ook via deze weg wil ik Agnes, Judith, Evert, Freddy en Henri bedanken voor de gezelligheid en jullie geduld en aanwijzingen tijdens de trainingen en wedstrijden. Proost.

Groetjes, Herni Gaillardia

2e verslag 2008 HBC R3

Hallo clubleden,
Via Agnes kreeg ik het verzoek om samen met Herni een stukje te schrijven in het clubblad.
Een paar onderwerpen kregen we mee als suggestie, hoe vonden jullie het om mee te doen aan de recreantencompetitie en hoe was het om mee te doen in HBC 3.
Herni sloeg aan het schrijven en keek zelfs naar de schrijfstijl van de Gelderse journalisten, ze schreef een a viertje vol en ik bleef alleen zitten met de schrijfopdracht, nog dank daarvoor Herni.
Nu dan maar mijn beleving van de recreantencompetitie, wat mij opvalt is dat er nagenoeg geen beginnende spelers inzitten maar meest ex competitiespelers met veel ervaring.
Gelukkig speel ik wel vrij constant, hoeven ze thuis niet op te blijven om de stand te vernemen deze is net zo constant. De enkelspellen zijn zwaar en ik had ze net zo lief niet als eerste wedstrijd maar eerst een dubbel of een mix. Ben je tenminste iets ingespeeld, maar dit is natuurlijk wel persoonlijk. Verder zijn er vele soorten tegenspelers en zo zijn er gelukkig ook nog een aantal bij die hun spel iets aanpassen en er zo nog iets leuks van weten te maken, ik deze laat na afloop ook altijd even weten dit te waarderen.
Dat HBC 3 Herni en mij heeft geadopteerd is natuurlijk erg fijn, zo krijgen we een toch nog kans om te spelen. Het is zoals ik het beleef een gezellig stel en ook na afloop van de training blijf ik graag even plakken om de laatste Hengelose roddels door te nemen. Meestal sluiten we de avond af met nog een snelle ronde. De trainingen vind ik goed en ik heb grote waardering voor Gerard Trommel die onvermoeibaar blijft corrigeren wat we niet goed doen.
Sorry Gerard, het is net water naar zee dragen. Op dit moment zijn we bezig met het spelen van de lentecompetitie en in een onbewaakt ogenblik ben ik gebombardeerd tot teamleider.
Eigenlijk een rotstreek, maar ik draag mijn last waardig. Het uitgangspunt van deze lentecompetitie is goed maar in de uitvoering met anderhalve man en een paardenkop komt het niet echt uit de verf, Vind ik jammer, dan kun je wellicht beter iets in clubverband doen dan ben je nog samen bezig.
Ik kijk uit naar de GOMA competitie en wens jullie allemaal veel plezier daarmee, tot dan.

Evert Brand.

Terug naar Verslagoverzicht